Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Velik je privilegij gledati Luku''

VIDEO Aljoša Vojnović, stručni komentator Nove TV, za Dnevnik prokomentirao klupsku formu Vatrenih

Naš Stipe Antonijević porazgovarao je s Aljošom Vojnovićem, našim stručnim komentatorom.

Aljoša Vojnović (Foto: Nova TV)

Prije samo desetak dana Zlatko Dalić teško da je mogao biti zadovoljan klupskom formom značajnog dijela Vatrenih nakon Mundijala u Kataru.


Prije svega, brojem nastupa dva od tri stupa svog veznog reda. No i Marcelo Brozović i Mateo Kovačić ovog su vikenda konačno ozljede ostavili iza sebe i krenuli od prve minute za Inter i Chelsea. Brozoviću je to bio prvi start u dresu Nerrazzura u posljednjih 5 mjeseci, Kovačiću nakon više od mjesec dana pauze.

Torcida Hajduk i dalje igra jako loše, a to je stvar trenera: Ako nadrapa protiv Dinama, Leko će tek onda gorjeti divider


Aljoša Vojnović, stručni komentator Nove TV, prokomentirao je stanje naših reprezentativaca.


''Time dolazimo do situacije da nemamo u biti nijednog važnijeg ili ključnog igrača van stroja na neki duži period, tako da mislim da izbornik ima jako lijepu situaciju pred sljedeće okupljanje'', rekao je Aljoša.


No trojica od onih koji su u Kataru imali značajnu ulogu, mogu brinuti izbornika zbog manjka minutaže. Pašalić i Majer od Mundijala su u Atalanti i Rennesu uglavnom džokeri s klupe.

Rice i Perišić Tottenham slavio protiv West Hama i skočio na četvrto mjesto: Perišiću 12 minuta divider


U daleko najgoroj situaciji nalazi strijelac pobjedničkog gola u utakmici za broncu - Mislav Oršić. Njegov zimski transfer u Southampton pošao je po krivu u svakom pogledu, pa Oršića trenutno nema ni na klupi Svetaca.


''Činjenica da je plaćena odšteta za njega, da je on došao tamo i da ne igra – malo je zbunjujuće. Možda je to znak da ga nisu platili dovoljno, jer da su ga platili više, vjerujem da sigurno ne bi sjedio sa strane. Međutim, ne vjerujem da jedan klub koji je u panici u kakvoj Southampton jest nije odvagao koga kupuje i vjerujem da imaju dobar plan za njega.''

Luka stigao do velikog jubileja


Ostale vijesti Dalića mogu samo radovati.


Sosin projektil samo je šlag na torti vikenda u kojem je kapetan Vatrenih Luka Modrić stigao do velikog jubileja.


Jučerašnjih 90 minuta u gostujućoj pobjedi protiv Osasune bio mu je 800. službeni klupski nastup u karijeri. Kada tome pridodamo one u dresu Vatrenih, lako je izračunati da Luku samo 40-ak nastupa dijeli od 1000. službene utakmice u karijeri.

Igrači Juventusa Juventus slavio kod Spezije, Atalanta teško kiksala kod kuće divider


''Ja mogu staviti iz svog nekako skromnijeg konteksta: u HNL-u sam odigrao 300-tinjak službenih utakmica, nešto ovo sa strane recimo da možemo to zbrojit na nekih 400. Dakle, Luka dolazi broju od 1000 službenih utakmica, što je za mene osobno nezamislivo. To je kao da je dva života složio nekako u tih 1000 utakmica i mislim da je, još ću jednom reći, veliki privilegij što ga imamo prilike gledati u dresu Reala i hrvatske reprezentacije'', zaključio je naš stručni komentator Aljoša Vojnović.


Izbornik Dalić popis za start kvalifikacija za Euro objavit će za dva tjedna, kada ćemo znati i ima li novih debitanata koji će biti u kadru protiv Walesa u Splitu i Turske u Istanbulu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider