Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DALEKO JE EUROPA

Juventus slavio kod Spezije, Atalanta teško kiksala kod kuće

Odigrano je četiri od pet današnjih utakmica 23. kola talijanske Serie A.

Igrači Juventusa (Foto: Afp)

Uspješno su nogometaši Juventusa odradili 23. kolo talijanske Serie A te su u gostima svladali Speziju 2:0.

Juventus pokušava nadoknaditi oduzete bodove

Po jedan pogodak Juventus je postigao u svakom poluvremenu. U 32. minuti je strijelac za 1:0 bio Moise Kean kada je gotovo šeprtljavo zahvatio loptu, ali dovoljno da pogodi cilj.

Konačnih 2:0 postavio je Angel Di Maria, koji je u 66. minuti precizno pogodio s 20 metara za treću pobjedu Juventusa u nizu u Serie A. Pritom Juventus nije primio ni jedan pogodak u te tri utakmice. Juventus je skočio na sedmo mjesto ljestvice, dok je Spezia i dalje blizu opasne zone ispadanja, na 17. poziciji.

Ciro Immobile u svom stilu

Nogometaši Lazija uspješno su obavili gostovanje kod Salernitane, gdje su slavili rezultatom 0:2.

Junak pobjede bio je Ciro Immobile, godinama najbolji strijelac rimskog kluba, nerijetko i Serie A. Immobile je postigao oba pogotka, oba puta u drugom poluvremenu, u 60. i potom iz jedanaesterca u 69. minuti.

Ova je pobjeda podigla Lazio na četvrto mjesto ljestvice, dok je Salernitana ostala na 16. poziciji. Cijelu utakmicu za domaći sastav je odigrao Domagoj Bradarić, dok je za Lazio od 77. minute zaigrao Toma Bašić.

Toskanski derbi bez pobjednika

Odigrao se i toskanski derbi u kojem nije bilo pobjednika, Fiorentina i Empoli su u Firenci odigrali 1:1. Bliže slavlju su bili gosti koji su poveli u 28. minuti golom Cambiaghija te su vodili sve do 85. minute. No, tada je Arthur Cabral spasio domaćina od poraza. Oba su sastava i dalje u sredini ljestvice

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 23. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lecce je iznenađujuće ko gost svladao Atalantu u Bergamu sa 2:1 (1:0).

Goti su poveli početkom dvoboja kada je Ceesay (4) udarcem sa 20-ak metara iznenadio loše postavljenog Mussa, na 2:0 je sredinom drugog poluvremena povisio Blin (74) udarcem glavom s pet metara nakon kornera, da bi nadu domaćima vratio Hojlund (87) koji je klizećim startom blokirao ispucavanje vratara Falconea, a lopta je završila u mreži.

Mario Pašalić zbog ozljede gležnja nije konkurirao za nastup u momčadi Atalante, a iz istg razloga ni Marin Pongračić nije igrao za Lecce.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider