Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nije dugo izdržao

Barca uručila ekspresni otkaz bivšoj zvijezdi: Posvađao se s legendom i vukao čudne poteze

Dugo će se pamtiti njegov doprinos na terenu, ali ne i na klupi.

Victor Valdes (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Victor Valdes 12 je godina branio gol Barcelone, kluba u kojem je ponikao, a nedugo nakon završetka igračke karijere vratio se u svoj prvi klub kao trener U-19 momčadi. Međutim, tamo se nije dugo zadržao i već nakon tri mjeseca dobio je otkaz, objavili su u ponedjeljak španjolski mediji.

Nekoliko je razloga zbog takve odluke kluba, a glavni je svađa s novim direktorom omladinskog pogona Patrickom Kluivertom.

Dario Melnjak (Foto: Screenshot/Sportklub) Osporavani Vatreni zabio golčinu: Iznenadio sjajnim potezom i raketom pod gredu divider

Vratarska i napadačka legenda kluba u više su navrata ulazile u sukob: Kluivert je prigovarao Valdesu zbog igrača koje (ne) koristi, a nije mu se svidjela ni formacija 4-4-2 koju je Valdes forsirao. Na Kluivertovu opasku da bi trebao igrati 4-3-3, sustav koji koriste ostale Barcine mlade momčadi, Valdes je odgovorio da je to njegova momčad i da on odlučuje.

Bilo je tu još spornih Valdesovih poteza. Primjerice, bio je jedini klupski trener koji se nije pojavio na predavanju odjela metodologije treninga. Osim toga, momčad je bez borbe povukao s utakmice za treće mjesto Otten Cupa u Nizozemskoj, smatrajući da je taj susret štetan po zdravlje igrača.

Ivana Habazin i Claressa Shields (Instagram) Amerikanka promijenila priču kad je vidjela snimku: Ipak je stala uz Ivanu divider

Nadalje, klubu je priskrbio i Uefinu kaznu jer se nije u propisano vrijeme pojavio s momčadi na stadionu za utakmicu protiv Intera.

To su samo neki od razloga koji se vrte po španjolskim medijima; osim svađe s Kluivertom, trzavica s vodstvom kluba i poteza ''na svoju ruku'', ni rezultati mu nisu bili bajni. Čini se da je u tri mjeseca skupio i više nego dovoljno minusa da mu uprava uruči otkaz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider