Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li uspjeti?

Kluivert se vratio u Barcelonu: Odgovoran zadatak za nizozemsku legendu

Barca je vratila poznato ime u svoje redove.

Patrick Kluivert (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Legendarni nizozemski napadač Patrick Kluivert (43) vratio se u Barcelonu, klub za koji je u šest godina odigrao 239 utakmica i zabio 123 gola.

Kluivert je postao direktor omladinskih kategorija, što znači da će biti odgovoran za slavnu školu La Masiju. Možda bolje reći nekoć slavnu školu, budući da La Masia posljednjih godina rijetko izbacuje igrače koji ostavljaju dublji trag u prvoj momčadi.

"Sretan sam jer sam se vratio kući, jedva čekam početi novo poglavlje u kojoj ćemo imati izazov održati Barcin nogomet jednim od najboljih u svijetu. Trenirao sam u Ajaxovoj školi koja je slična La Masiji, mislim da mogu doprinijeti mnogim stvarima u treningu mladih Barcinih igrača", rekao je Kluivert na predstavljanju.

Marin Jakoliš (Foto: hajduk.hr) Hajduk doveo još jednog napadača, mladog hrvatskog reprezentativca! divider

Kluivert je u dosadašnjoj post-igračkoj karijeri obnašao razne dužnosti, uglavnom kao pomoćnika trenerima. Osim toga, bio je izbornik Curacaa, trener mlade momčadi Ajaxa i jednu godinu sportski direktor PSG-a.

Posljednji angažman imao je u Kamerunu gdje je bio pomoćnik Clarenceu Seedorfu. Dvojac je dobio otkaz nakon ispadanja u osmini finala Kupa nacija od Nigerije.

Nick Kyrgios (Foto: AFP) Novi ispad Kyrgiosa prema Đokoviću: ''Evo što mislim o tebi i tvojoj majici'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider