Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Principijelna koalicija

Stiže nova era Barcelone: Legendarni duo preuzima stvar u svoje ruke, Koemanu su dani odbrojeni

Počinje utrka za novog predsjednika Barcelone, a najveći je favorit Victor Font...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Josep Maria Bartomeu, najgori predsjednik u povijesti Barcelone, kako ga nazivaju mnogobrojni kritičari u Kataloniji, podnio je ostavku zajedno s cijelom upravom.

Notorni Bartomeu sve je pokušao da se održi na vlasti; pokušao je stopirati referendum o povjerenju s nekoliko pravnih akrobacija, no kada mu je iz katalonska parlamenta stigao dopis da nema osnove za suspenziju referenduma, nije imao izlaza, morao je otići. Bartomeu je shvatio da bi na glasanju doživio tešku blamažu, gotovo je sigurno da bi postao prvi predsjednik Barcelone koji bi na taj način bio smijenjen s funkcije.

gol expired Točno u ponoć nad Splitom se dogodilo malo čudo: Sve se poklopilo za jednu savršenu noć divider

Što sad? Barcelonu trenutačno vodi komisija sastavljena od dužnosnika kluba. Prema statutu, izbor za novog predsjednika mora se provesti u roku od minimalno 40 do maksimalno 90 dana.
Bartomeuova vlada raspisala je nove izbore za ožujak iduće godine, pa je predizborna kampanja već bila u tijeku.

Kandidaturu su objavili Victor Font, Toni Freixa, Jordi Farre, Agusti Benedito i Lluis Fernandez Ala. Bivši potpredsjednik Emili Rousaud još se nije kandidirao, ali je najavio da to namjerava učiniti.

gol expired Predsjednik na odlasku otkrio veliku vijest: Barca ulazi u novo natjecanje koje će promijeniti nogomet divider

Slična je situacija s bivšim predsjednikom Joanom Laportom, dok se trenutačni dužnosnik u klubu Xavi Vilajoana te poznati katalonski biznismeni Jordi Roche i Joan Rosell zasad ne izjašnjavaju, a očekuje se da bi se mogli uključiti u utrku.

Font zasad kotira kao glavni favorit. On godinama priprema svoju kandidaturu i ima već gotov projekt koji je spreman prezentirati kada službeno započne izborna utrka. Kamen temeljac Fontova projekta na sportskom polju jest Xavi Hernandez.

Već je izjavio da ga uopće ne zanima što će Ronald Koeman napraviti te da će Xavi postati novi trener ako pobijedi na izborima.
U svakom slučaju, Barcelona je na novoj prekretnici. Agonija je prekinuta, omraženi Bartomeu je otišao, pa svlačionica barem nakratko može odahnuti. To je pozitivna strana priče.

gol expired Raskol u Realu, procurio video urote zvijezda protiv suigrača: "Igra protiv nas" divider

Lionel Messi dobio je još jednu bitku, no sigurno će pozorno osluškivati tko će biti izabran za novog predsjednika. Nije jasno koga podupire, ali čini se da je to Victor Font, koji je najavio da će dovesti Xavija, jednog od Messijevih mentora na početku karijere.
Jasno je da su Messi i Xavi u kontaktu, ostali su prijatelji, sigurno su razgovarali o krizi u Barceloni i potezima koje bi mogli povući. 

Messi se neće javno oglašavati, vjerojatno će ostati neutralan, no socisima Barcelone neće biti teško prokljuviti tko bi mu najviše odgovarao. Principijelna koalicija nazire se na obzoru, stiže nova era Barcelone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider