Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napokon pravo pojačanje

Novi Xavi izazvao pomutnju: Je li ovo znak da dolazi u Barcu?

Mnogi ga vide kao idealnog igrača za Barcelonu, a čini se da su simpatije obostrane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od glavnih ciljeva Barcelone u ljetnom prijelaznom roku je dovođenje pojačanja u veznom redu. Andres Iniesta, žila kucavica momčadi Barcelone, više nije u cvijetu mladosti i Barcelona mora pronaći igrača koji će u budućnosti zauzeti njegovu poziciju.

Kao idealan kandidat nametnuo se Marco Verratti, 24-godišnji veznjak PSG-a. On bi se svojim kvalitetama idealno uklopio u planove Ernesta Valverdea koji želi Barcu vratiti korijenima, a ta ideja se sviđa i legendi kluba Xaviju Hernandezu, koji je u više navrata izjavio kako bio voli vidjeti Talijana kao svog nasljednika u veznom redu Blaugrane.

Francuski L'Equipe objavio je vijest koja je izazvala optimizam u Kataloniji: Verratti želi otići iz PSG-a, a o svojim namjerama već je razgovarao s čelništvom kluba. Prema riječima njegovog agenta Verratti osjeća da klub nije napredovao posljednjih godina – u Europi nisu ostvarili željeni iskorak, a ove sezone izgubili su i dominaciju u Francuskoj nakon što je naslov osvojio Monaco.

Barcelona želi Verrattija, a čini se da i Verratti želi u Barcelonu

Igrač je upravo kada je objavljena vijest da želi napustiti PSG na Instagramu objavio video u kojem zvoni zvoncem s hotelske recepcije, što su mnogi protumačili kao poruku da je kucnuo čas za promjenu sredine.

Verratti želi otići u klub s kojim će se boriti za najveće trofeje, a pogotovo onaj osvajača Lige prvaka. Brojni klubovi su zainteresirani za njegove usluge – osim Barcelone, u svojim redovima ga žele Juventus, Chelsea i Bayern, ali u Kataloniji vjeruju da Verratti želi sljedeće sezone obući crveno-plavi dres.

Njegove aktivnosti na društvenim mrežama izazvale su euforiju među navijačima još početkom lipnja, a nakon nove objave i zadnjih vijesti iz Francuske, navijački puk Barcelone već vidi Verrattija kako iz sredine terena dirigira igrom Barcelone.

Međutim, postoje dvije prepreke u realizaciji ovog transfera. Jedna je paprena cijena, a druga vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi. On nema namjeru olako pustiti svog ponajboljeg igrača; spreman mu je ponuditi veću plaću, a procjenjuje se da bi Barca za njegove usluge trebala iskrcati 80 milijuna eura, što nije mali zalogaj za Barcelonu koja ovoga ljeta ne može računati na neograničen budžet.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider