Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri love Ligu prvaka

Derbi na Poljudu: Hajduk ima veliku šansu. Ako skine Dinamo, sezona bi mogla biti jako zanimljiva

U četvrtom kolu HNL-a Hajduk večeras (19:05) dočekuje Dinamo na Poljudu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći hrvatski derbi odigrat će se u sumornoj atmosferi praznog Poljuda. Šteta što sraz Hajduka i Dinama nije došao malo poslije jer HNS je donio odluku da se navijači mogu vratiti od 18. rujna.

Što je, tu je, mora se igrati. Iako je rana faza prvenstva, derbi bi mogao puno toga predestinirati. U ovom trenutku derbi više znači Hajduku nego Dinamu.

Modri su zaokupljeni Ferencvarosom i lovom na Ligu prvaka. To im je sada najvažnije. Tu se krije velika šansa za Bijele. Ako Hajduk pobijedi, bio bi mu to snažan vjetar u leđa. Hari Vukas kupio bi povjerenje navijača barem na određeno razdoblje, a zna se koliko to znači u Splitu.

gol expired Sprema li se čudo u Španjolskoj!? Rakitić odlučan pokazati da nije za staro željezo, Real i Barca mogli bi doživjeti šok divider

Na temelju te pobjede moglo bi se štošta izgraditi. Bijelima bi to bila visoka doza samopouzdanja, i sebi i drugima bi potvrdili da vrijede, da imaju kvalitetu za puno više nego što su napravili prošle sezone. Split i Dalmacija jamačno bi upali u laganu euforiju.

Istina, to može biti dvosjekli mač, ali pozitivna atmosfera nasušno nedostaje Bijelima. Može se pretpostaviti da bi im u ovom trenutku to odgovaralo. Za promjenu bi im se malo više vjerovalo, a igrači Hajduka vape za povjerenjem i podrškom.

Teže je igrati kada ste sustavno izloženi sumnjama i sumnjičavim pogledima. Pritisak je puno veći, noge se ponekad same vežu.

Dinamo na kontu ima svih devet bodova, dva više od Hajduka, favorit je, ima jaču momčad, ali Modri već duže vrijeme ne izgledaju šampionski. Jasno je da Dinamo ima veću kvalitetu, no jasno je i da mu igra na startu sezone nije bila na nekoj visokoj razini.

Nije ni Hajduk briljirao, da se razumijemo. Bijeli su odigrali nešto bolje protiv Osijeka, dok su u preostale dvije utakmice bili prosječni.

Tko će slaviti u derbiju na Poljudu?

Ukupno glasova:

Dinamo i s lošom ili prosječnom igrom uspijeva pobjeđivati. Protiv Osijeka je imao i jako puno sreće. To je taj pobjednički mentalitet Modrih. To je ono što Osijek nema i nikad nije imao u potpunosti.

Hajduk je ipak nešto drugo, iako već godinama grca, tradicija se ne može tako lako izgubiti. I kad ima samo prosječnu momčad, Hajduk je u stanju opasno uzdrmati Modre. Na prkos i opću mobilizaciju ako nikako drukčije.

Teško je reći koju će postavu izvesti Zoran Mamić. Vjerojatno će neke igrače čuvati za Ferencvaros.
Pretpostavka je da će nedovoljno spremni Bruno Petković započeti s klupe. Zadnje utakmice su pokazale da je Dinamo bez Petkovića dosta slabiji. Izgleda obezglavljeno, dosta nesigurno.

S druge strane, vidjet ćemo u kakvom će se svjetlu predstavi Dimitris Diamantakos. Grčki napadač u prvom je nastupu pokazao da očito zna raditi ono zbog čega je i doveden na Poljud – zabijati pogotke.

Pravi golgeter nasušno je nedostajao Hajduku. Ako Grk nastavi tresti mreže, ako zabije i protiv Dinama, mogla bi to biti jako lijepa priča.

Veliki derbi će biti pravi test i za jedne i za druge. Prije europskih nastupa moći će vidjeti gdje se nalaze u ovom trenutku s formom i što trebaju popraviti.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider