Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svi se nadaju pobjedi

Nakon dvotjedne stanke vraća se HNL i to s dva velika derbija: Bjelica debitira, prazan Poljud čeka Dinamo

U subotu će biti vrlo uzbudljivo u HNL-u jer se igraju dva velika derbija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dvotjedne klupske stanke vraća se HNL i to ne s jednim već dva derbija. Najveća uzbuđenja čekaju nas u subotu kada se međusobno sastaju klubovi velike četvorke.

Nenad Bjelica prvo će debitirati na klupi Osijeka protiv Rijeke, a onda nas na Poljudu čeka najveći derbi hrvatskog nogometa.

Derbi Hajduka i Dinama pred praznim poljudskim tribinama bit će zaista čudan prizor, no sreća navijača zbog pobjede nad najvećim rivalom neće biti ništa manja, pa iz oba tabora najavljuju pohod na tri boda.

"Znamo šta nas čeka, znamo kakav je protivnik, koje su mu kvalitete, pokušavamo mu naći mane i iskoristiti te mane. Vjerujem da ćemo odigrat dobru utakmicu i da ćemo napravit dobar rezultat", rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

gol expired Razgovarali smo s Grand Slam pobjednikom Matom Pavićem: "Čestitali su Ronaldo, Kuerten, Dani Alves" divider

"Da li će oni kalkulirat, bit oprezni - jednostavno moramo bit spremni na sve to. Ne smi nas ništa iznenadit, al normalno da se radi o kvalitetnoj ekipi, tu nema uopće zbora i o kvalitetnim igračima", rekao je trener Hajduka Hari Vukas. 

Četrnaest reprezentativaca Dinama vratilo se iz nacionalnih selekcija bez značajnijih povreda, pa će Zoran Mamić bez ograničenja moći birati najbolju 11-orku.

Njegov kolega Vukas s druge strane neće moći računati na Jaira zbog crvenog kartona u prošlom kolu, kao i na Ismailija kojeg samo liječnički pregled dijeli od potpisa za Speziju. A novi stalni trener Bilih uoči derbija se čuo i sa svojim prethodnikom i dobrim prijateljem Igorom Tudorom.

gol expired Torcida došla na Poljud dati podršku igračima Hajduka uoči derbija protiv Dinama divider

"Nije riječ o savjetima, više je riječ o jednom prijateljskom razgovoru. A da vam budem iskren i mene zanima kako je njemu tamo u Juventusu, tako da smo dosta pričali i o tome. Naravno da je čestitao na izboru, da nam podršku svima u stožeru i da je uvik uz nas i da uvik iza utakmice i čestita i želi nam sve najbolje - i nama, a samim time i Hajduku cijelom.

Sve najbolje očekuju i navijači Osijeka od debija Nenada Bjelice na klupi kluba s Drave. A zadatak nije lagan, jer na Gradski Vrt sutra stiže preostali član velike četvorke - Rijeka.

"Mi znamo snagu Rijeke. Rijeka je konstanta u hrvatskom nogometu već godinama i prošle godine su osvojili kup, bili u vrhu hrvatskog nogometa. Međutim, znamo i svoju snagu i vjerujem da ukoliko mi budemo na našem maksimalnom nivou, da su onda najveće moguće šanse za pobjedom."

gol expired Velika vijest za nogometne fanove: Navijači ponovno na tribinama već za tjedan dana! divider

Samo jedan bod, koliko je Osijek osvojio u prva tri kola, neće zavarati Simona Rožmana, koji je svjestan što Bjelica donosi njihovom protivniku.

"Sigurno će bit jedna nova energija, dokazivanje. Imaju jako dobar igrački kadar, tako da to ništa nije upitno. Ne idemo sa bijelom zastavom, nećemo se predat, želimo ić dalje u nekom dobrom, pozitivnom smjeru."

U pozitivnom smjeru za navijače ide i odluka koju je HNS objavio posljepodne, a ona glasi da će od idućeg vikenda gledatelji moći ponovno na stadione!

Domaćin susreta moći će popuniti 30 posto kapaciteta svake tribine, uz poštovanje epidemioloških mjera među gledateljima, dok dolazak gostujućih navijača na stadione ostaje zabranjen.

U slučaju nepridržavanja razmaka među gledateljima ili prekoračenja dozvoljenog broja, povjerenik natjecanja moći će donijeti odluku da se utakmica odigra kao što će se igrati i derbiji ovog vikenda - pred praznim tribinama.

gol expired Vukas nije želio otkriti karte za derbi protiv Dinama: "Vidjet ćete sutra. Nije ugodno, ali..." divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider