Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika utrka

Po prvi put nakon četiri godine jedan Hrvat bi mogao biti najbolji strijelac HNL-a: ''To je stvarno velika stvar''

Prvi put nakon Andreja Kramarića prije četiri godine, jedan Hrvat trebao bi biti prvi strijelac HNL-a. I može naslijediti lanjskog pobjednika, bivšeg dinamovca - Soudanija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četiri kola prije kraja HNL-a osim klupske borbe za mjesta koja vode u Europu, vodi se i borba za prvog strijelca HNL-a. Trenutačno vodeći je igrač Rijeke Jakov Puljić koji je postigao 16 golova, i tako na ljestvici najboljeg preskočio dosadašnjeg vodećeg golgetera Osijeka Mirka Marića.

Za Puljića sezona nije baš sjajno počela, Nakon što je prošlog ljeta zaprešićki Inter zamijenio Rijekom, neko vrijeme morao je na klupi čekati pravu prigodu, a onda pokazao sve svoje kvalitete.

''Kao prvo, nisam očekivao da bih se mogao upustiti u tu utrku, ali naravno sad je sve otvoreno i tko god da bude, bit će zasluženo, svatko će dati svoj maksimum pa kako bude'', kazao je Jakov Puljić.

Drugo mjesto sa samo golom manje drži Osijekov golgeter Mirko Marić.

''Čim si napadač Osijeka, u borbi si za vrh HNL-a i sigurno da vjeruješ u sebe i da misliš da bi mogao. Iskreno, nikad nisam gledao na taj način. Uvijek sam gledao da ekipu stavim u prvi plan, a uvijek će netko iskočiti'', mišljenja je Marić.

A da bi napadač mogao iskočiti na najbolji mogući način potrebna mu je i velika podrška, ali i povjerenje.

gol expired Ovo dugo nismo imali: Hrvati predvode ljestvicu strijelaca u HNL-u divider

''Mislim da je podrška trenera možda i najvažnija, jer svaki napadač dođe u krizu kad-tad. Dvije, tri ili četiri utakmice ne zabiješ gol i onda ako nemaš podršku trenera, sigurno da je dosta teško. Hvala Bogu ja sam je imao i kod prošlog trenera Zekića i kod sadašnjeg Dine Skendera i za sada sve ide u najboljem redu'', izjavio je napadač Osijeka.

Ovaj se dvojac prilično dobro poznaje. Igrali su zajedno u Lokomotivi u sezoni 2015./2016.

''On je više bio vezni igrač i u Rijeku je došao kao ofenzivni vezni, ali eto, Čolak se ozlijedio i dobio je priliku u napadu i stvarno u drugom dijelu mislim da je zabio već 13 golova, što je stvarno velika stvar. A od njega bih sigurno uzeo taj šut izvana sa 16 metara, a što ću reći za sebe, neka on kaže'', objasnio je Mirko Marić.

Pa evo kako Puljić vidi svog konkurenta kategoriji najboljeg strijelaca.

''Sigurno se radi o pravom napadaču, golgeteru. Pokazuje iz sezone u sezonu, dao je dosta golova i sigurno je dobar igrač'', rekao je Puljić.

Četiri su kola do kraja prvenstva, a ovom bi dvojcu račune u utrci za najboljeg strijelaca mogao još pomrsiti Hajdukov Mijo Caktaš, koji je do sada upisao 14 golova. No, tko će na kraju biti najefikasniji i hoće li uspjeti prebaciti posljednjih sezona teško dohvatljiv broj od 20 pogodaka, doznat ćemo nakon posljednjeg kola 26. svibnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider