Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skandalozne optužbe

Velika afera trese Francusku: Pogba optužen da je koristio vrača i crnu magiju protiv Mbappea

Francuski mediji analiziraju posljedice koje bi „slučaj Pogba“ mogao imati na francusku reprezentaciju uoči Svjetskog prvenstva u Kataru…

Kylian Mbappe i Paul Pogba (Foto: Afp)

Svjetsko prvenstvo je praktički na vratima, a francusku nogometnu reprezentaciju trese velika afera.

U središtu skandala je Paul Pogba. Oko Juventusova veznjaka, koji se trenutačno oporavlja od ozljede, posljednjih dana događaju se jako čudne stvari, najblaže rečeno.

Prije nekoliko dana saznalo se kako je optužio vlastitog brata Mathiasa za organizaciju otmice i iznudu milijuna eura. Navodno se sve odigralo u ožujku ove godine.

Skandalozne optužbe

Mathias je sve zanijekao i uzvratio sljedećom objavom:

"Francuska, talijanska, engleska i španjolska javnost zaslužuju znati određene stvari. Zapravo, cijeli svijet, uključujući fanove mog brata, Francuske, Juventusa i njegove sponzore. Moraju imati informacije i nakon toga odlučiti zaslužuje li on poštovanje i ljubav od navijača te zaslužuje li igrati za Juventus i biti u reprezentaciji Francuske za Svjetsko prvenstvo", rekao je Mathias Pogba.

U tom trenutku nije bilo poznato na što je točno ciljao, a u međuvremenu su francuski mediji iskopali tu informaciju.

gol expired Ukleti HNL-ov travnjak uzeo još jednu žrtvu: "Problem je u načinu na koji je postavljen" divider

Naime, Mathias optužuje svog mlađeg brata, kojeg naziva izdajnikom, da je pribjegao crnoj magiji kako bi ozlijedio svojeg suigrača u reprezentaciji i najveću zvijezdu francuskog nogometa Kyliana Mbappea.

Francuski mediji to opisuju kao skandaloznom optužbom koja prijeti narušiti mir i harmoniju francuske reprezentacije uoči Mundijala u Kataru. L'Equipe utvrđuje da je slučaj podjednako jadan koliko i potencijalno opasan za Les Bleus.

"Deschamps će se morati suočiti s medijskom burom koja se najavljuje", upozorava poznati francuski sportski dnevnik.

Deschamps u problemima

Francuski izbornik Didier Deschamps objavit će popis za završnicu Lige nacija 15. rujna. Velika je dvojba hoće li za te dvije utakmice pozvati rekonvalescenta Paula Pogbu, koji se oporavlja se od teške ozljede meniskusa desnog koljena.

Čak i ako Pogba ne bude u sastavu, Deschamps će se morati suočiti s medijskom burom koja se najavljuje kada se zahukta istraga zbog prijetnji i pokušaja iznude od strane bande koja ga je, po njegovim riječima, otela, prijetila puškom i ucjenjivala.

Joško Gvardiol Odbijena još jedna, čak 80 milijuna vrijedna, ponuda za najtraženijeg Hrvata divider

L'Equipe je najnoviju kriznu situaciju usporedio s kontroverznom ucjenjivačkom aferom prije sedam godina, u kojoj su glavni protagonisti bili Karima Benzema i Mathieu Valbuene.

Ta je afera ostavila dubok trag na francusku reprezentaciju, pa je logično da u Francuskoj postoji zabrinutost kako bi posljednji slučaj mogao negativno utjecati na učinak Paula Pogbe, ali i Kyliana Mbappea jer se pretpostavlja da su ga zabrinule optužbe Pogbina brata.

Benzemina afera

Nije teško naslutiti kakva bi frka nastala kada bi se optužbe pokazale istinitim. Treba se samo vratiti sedam godina unazad i podsjetiti se afere koja je mjesecima drmala Francusku.

Benzema je u studenom 2021. proglašen krivim za suučesništvo u pokušaju ucjenjivanja snimkom seksa bivšeg suigrača Mathieua Valbuene.

Bodo/Glimt Dostava stigla na klupu Bodo/Glimta usred utakmice na Maksimiru: Nutricionist je izvadio dasku i počeo rezati divider

Nogometaš Real Madrida osuđen je na godinu dana uvjetne robije koju bi morao odslužiti u slučaju recidiva, te novčanu kaznu od 75.000 eura.

Tijekom suđenja Benzemini odvjetnici branili su svojeg klijenta tezom da mu je namjerila bila isključivo da pomogne Valbueni, bez ikakve loše namjere. Benzema je tada izbačen iz reprezentacije i vratio se tek nakon šest godina.

Vrač i crna magija protiv Mbappea

L'Equipe javlja da sada Mathias Pogba prijeti videosnimkom koja će dokazati da je Paul Pogba angažirao vrača da ozlijedi Mbappea primjenom neke vrste crne magije.

"Dva i pol mjeseca prije Svjetskog prvenstva Deschamps se nalazi potencijalno eksplozivnoj situaciji. Čak i da se pokaže da je sve laž, izbornik možda ne bi bio a priori za Pogbu", ističe L'Equipe.

Kako god, Paul Pogba je sve demantirao, tvrde da nema nikakve snimke i da je to izmišljotina njegovog brata, s ciljem da ga se diskreditira u javnosti. Francuski nogometni savez iskazao mu je punu podršku i zasad s te strane može biti miran.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider