Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznato ime

Već ima tri kluba, a sada želi kupiti i Chelsea: Tko je investitor kojeg podržava John Terry?

Roman Abramovič oglasio je prodaju Chelseaja nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Jayson Tatum, Semi Ojeleye i Stephen Pagliuca (Foto: Afp)

Američki investitor Stephen Pagliuca objavio je kako su se njegovu ponudu za kupovinu engleskog nogometnog prvoligaša Chelseaja podržali i Larry Tanenbaum, većinski vlasnik tri profesionalna sportska kluba iz Toronta, te "True Blue Consortium" u kojemu je uz navijače Chelseaja i legendarni kapetan kluba John Terry.

Tanenbaum je vlasnik tvrtke Maple Leaf Sports and Entertainment (MLSE), koja u svom vlasništvu ima NHL hokejaški klub Toronto Maple Leaf, NBA košarkaški klub Toronto Raptorse te nogometnu MLS momčad Toronto FC, a prema Pagliucinim riječima postao je i "su-menadžerski partner" u njegovoj kandidaturi.

"Larry visoko kotira u globalnoj svjetskoj sportskoj zajednici i ima iskustva u upravljanju klubovima. Njegove dugoročne perspektive i stručnost su ogroman dodatak našoj skupini. Također, izražavamo dobrodošlicu 'True Vlue Consortiumu' te mu izražavamo zahvalnost na podršci jer to je organizacija koja je fokusirana na zastupanje interesa navijača", kazao je Pagliuca.

Nekoliko zainterisiranih za kupovinu Chelseaja

Nakon ruskog napada na Ukrajinu dosadašnji vlasnik Chelseaja Roman Abramovič objavo je kako prodaje klub, no zbog njegove povezanosti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom klubu sa Stamford Bridgea nametnuta je prisilna uprava britanske vlade dok se ne pronađe novi vlasnik.

Jayson Tatum, Semi Ojeleye i Stephen Pagliuca Jayson Tatum, Semi Ojeleye i Stephen Pagliuca (Foto: Afp)

Uz Pagliucu, suvlasnika Boston Celticsa koji je od veljače i vlasnik 55 posto dionica talijanskog prvoligaša Atalante, Tanenbauma i "True Blue Consortium", ponudu podržavaju i bivši izvršni direktor Disneya Bob Iger, suosnivač Facebooka Eduardo Saverin, suvlasnik Golden State Warriorsa Peter Guber, Los Angeles Dodgersi i Los Angeles Football Club.

Thomas Tuchel Tuchel sipa gorčinu nakon ispadanja iz Lige prvaka, evo što zamjera sucu: "Nije bilo vrijeme za to" divider

Za kupovinu Chelseaja zainteresirana je i obitelj Ricketts, koja je vlasnik profesionalne bejzbolske momčadi Chicago Cubs, a i konzorcij kojega predvode bivši predsjednik Liverpoola Martin Broughton i predsjednik Međunarodnog atletskog saveza (WA) Sebastian Coe.

Tablica Premier liga

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider