Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TRAŽE BIJEG S DNA

Vatreni srebrni dvojac ostao bez još jednog trenera: Bili su mu u nemilosti, a on nije uspio oporaviti velikana

Talijanski trener Fabio Grosso više neće sjediti na klupi Olympique Lyona.

Dejan Lovren (Foto: Afp)

Sezona još nije došla do svoje polovice, a Olympique Lyon se već riješio dvojice bivših svjetskih nogometnih prvaka. I to ne samo prvaka nego ljudi koji su bili među najzaslužnijima za te titule.

Nakon što je višestruki francuski prvak sredinom rujna smijenio Laurenta Blanca, ista sudbina niti tri mjeseca kasnije dočekala je i Fabija Grossa, trenera koji momčad nije uspio podići s posljednjeg mjesta ljestvice.

Napokon pobijedio, ali nije bilo dovoljno

Grosso je pred reprezentativnu pauzu uspio ostvariti prvu ovosezonsku ligašku pobjedu, no domaći poraz od Lillea ipak nije preživio te će otići nakon ukupno sedam ligaških utakmica. Grosso je u Lyon, klub gdje je proveo značajan dio svoje karijere, došao iz Frosinonea, kojeg je prošle sezone uveo u Serie A.

Ovo bi mogla biti dobra vijest za hrvatske članove Lyona. Duje Ćaleta-Car, koji je početkom sezone došao kao veliko pojačanje i upao u Blancovu udarnu postavu, kod Grossa nije dobio ni minute, dok je Dejan Lovren bio treća stoperska opcije te je započeo dvije utakmice, a još dvije ušao s klupe.

Lyon je posljednja momčad u ligi sa samo sedam osvojenih bodova te im sigurna zona trenutno bježi pet bodova. Prema Transfermarktu su osma najvrjednija momčad lige, ali ovaj pad izgleda još nevjerojatnije kad se prisjetimo da su prije samo tri i pol godine igrali polufinale Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider