Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrači jedva čekaju

Vatreni odradili prvi trening u SAD-u: Ivica Olić otkrio što možemo očekivati

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je prvi trening u SAD-u, gdje će u idućih osam dana odigrati dvije utakmice. Prvi put nakon stresa i improvizacije u kvalifikacijama, reprezentacija ima mir za pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Ivica Olić (GOL.hr)

Četiri mjeseca nakon kvalifikacijskog uspjeha u Pireju, hrvatski reprezentativci ponovno su zajedno. Ovoga puta na drugom kraju svijeta. U Fort Lauderdaleu na Floridi.

U gradu 45 kilometara udaljenom od Miamija Vatreni će biti smješteni za vrijeme prvog dijela američke turneje u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Mislim da su svi jako dobro raspoloženi, sretni što smo se opet okupili. Atmosfera je dobra kao i uvijek, jedva se čeka da se krene u trening i to je to", izjavio je Pivarić.

Svi igrači, osim Andreja Kramarića koji je imao želučanih problema, odradili su poslijepodne prvi trening. Na terenu sveučilišta Barry trenirat će se i sutra, a onda Vatreni sele na Hard Rock stadion u Miamiju, na kojem će u noći s petka na subotu odigrati prvu utakmicu protiv Perua.

"Sigurno ćemo vidjeti u te dvije utakmice dosta kvalitete. Oba suparnika su igrali i s Argentinom i s Brazilom. Kvalitetu sigurno imaju, jer su znali njima pomrsiti račune, tako da ćemo se mi uvjeriti u tu njihovu kvalitetu u te dvije utakmice", rekao je Ivica Olić.

Ivica Olić (GOL.hr) Ivica Olić (GOL.hr)

Za razliku od Meksikanaca, s kojima igramo u noći s utorka na srijedu od 4:00 po hrvatskom vremenu, s Peruancima još nikada nismo igrali. Južnoamerikanci su se prvi put nakon 1982. plasirali na Mundijal, a glavna zvijezda momčadi je Jefferson Farfan.

"S obzirom na to da je već dosta u godinama, i dalje igra u vrhunskoj formi. Ćorluka mi je rekao da će produžiti ugovor s Lokomotivom na još dvije godine. To je Farfan, koji je vođa i lokomotiva Lokomotive iz Moskve", izjavio je Olić.

Američku turneju izbornik je zamislio kao vrijeme homogeniziranja momčadi i prilike za isprobavanje alternativnih taktičkih varijanti koje bi mogao koristiti na Mundijalu.

"Najviše u stvari mi sami razmišljamo o svojoj igri, o našem načinu igre i jednostavno podržavamo izbornika u njegovoj ideji, ispunjavamo to i mislim da će pravo lice Hrvatske onda uvijek biti tu", objasnio je Pivarić.

Kad su već u Miamiju, Vatreni će iskoristiti priliku i uživo pogledati NBA dvoboj Miami Heata i New York Knicksa. Možda bude vremena i za posjet teniskom Masters turniru koji počinje u srijedu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider