Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve su otkrili

Dok je Ajax razbijao Real, u loži je bilo napeto: Nizozemske legende sukobile se s Perezom

Sve je počelo nakon golčine za 4:1...

Luka Modrić i Dušan Tadić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Legende Ajaxa i bivše nogometne zvijezde Edwin van der Sar i Marc Overmars danas su na upravljačkim pozicijama u Ajaxu, prvi kao izvršni direktor, drugi kao nogometni direktor.

Slavni dvojac imao je razloga za ponos prošle sezone, kada je njihova momčad marširala Europom i osvajala srca nogometnih zaljubljenika. Vjerojatno najveći šok izveli su u osmini finala na Santiago Bernabeuu: nakon poraza 2:1 u Amsterdamu, razbili su Real s 4:1 usred Madrida i tadašnje branitelje naslova izbacili iz natjecanja.

gol expired Na krilima mlade zvijezde i "ludog" trenera: Slavnom klubu ide odlično nakon noćne more i teškog ljeta divider

Dok su na terenu briljirali Tadić, De Jong, De Ligt i ostatak društva, u loži je bilo vrlo napeto. Van der Sar i Overmars za Ajaxovu televiziju otkrili su nezgodnu anegdotu s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom. Sve je počelo kada je Lasse Schöne iz slobodnjaka zavukao onu golčinu za 4:1…

''Morao sam se suzdržavati od slavlja kod prva tri gola jer sam sjedio odmah pored predsjednika Reala. Marc i ja dali bi si šaku ili potapšali po koljenu, ali nakon četvrtog gola nisam se više mogao suzdržati, skočili smo i dali si high five. Što su mislili o tome? Da je to manjak poštovanja'', rekao je Van der Sar, pa se u priču ubacio Overmars.

Deandre Ayton i Devin Booker (Foto: AFP) Šarićevi Sunsi trebaju puno više od Twin Towersa divider

''Nije rekao cijelu priču. Predsjednik Reala ga je gurnuo, morao sam intervenirati i malo smiriti strasti'', rekao je Overmars.

Ajax je na kraju zapeo u polufinalu, a Schöneova golčina dobila je posebno priznanje. Ajax je nagradu za najbolji klupski gol mjeseca nazvao ''Trofej Lassea Schönea'' u čast danskom veznjaku, od ove sezone igraču Genoe, koji je dres Kopljanika nosio sedam godina.

gol expired Sammir poslao zanimljivu poruku nakon sjajnog nastupa: Nema šale s Filhom divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider