Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pojavila se luda teorija

Valverde objasnio zašto se Rakitić vratio u momčad: Gdje je nestao njegov konkurent?

Ivan Rakitić bit će među konkurentima za važnu Barcinu utakmicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na početku sezone činilo se da Ivan Rakitić gotovo sigurno napušta Barcelonu, ali danas njegova situacija izgleda kudikamo drugačije.

Već četiri utakmice zaredom počeo je u prvih 11, a protiv Intera je s kapetanskom trakom na Giueseppe Meazzu poveo mladu Barcinu momčad koja je napravila podvig. Što o cijeloj situaciji misle navijači jasno su pokazale ovacije koje je dobio prilikom izlaska iz igre protiv Borussije Dortmund, kada je počeo njegov niz od četiri utakmice u prvoj postavi.

"Rakitić je to zaslužio"

"Moramo se suočavati s izazovima koje imamo s igračima koji su nam na raspolaganju. Ako Rakitić igra češće, to je zato što je to zaslužio", rekao je Ernesto Valverde na press-konferenciji uoči teškog subotnjeg gostovanja kod Real Sociedada.

gol expired Ibra otkrio tko je za njega najbolji igrač svijeta: Ignorirao Messija i Ronalda divider

Raitićevu povratku zasigurno je pomogao i izostanak Arthura Mela, brazilskog veznjaka koji je propustio posljednje dvije utakmice, a još uvijek nije počeo trenirati. Neće biti niti među 19 putnika za San Sebeastian, pa će tako upisati još jednu propuštenu utakmicu.

Službeno klupsko objašnjenje su problemi s preponama, ali u Barceloni su dosta tajnoviti oko detalja. Katalonski Sport piše da Valverde nije želio specificirati kako teče oporavak.

Teorija koja je uhvatila maha: Arthura nema zbog spolne bolesti?

Nedavno se na društvenim mrežama pojavila informacija da je Arthur zapravo odsutan zbog seksualno prenosive gonoreje. Lijekovi za tu bolest doveli bi do pada na doping testu, pa je navodno zato Arthur izvan kombinacija. Dodatne sumnje probudilo je i službeno Barcino objašnjenje, koje se može protumačiti kao ublažavanje stvarne situacije.

gol expired Usman u spektakularnom okršaju slomio čeljust Covingtonu i obranio titulu prvaka, Australac makedonskih korijena uzeo UFC pojas divider

Ta teorija dobila je maha i mnogima je postala inspiracija za šale. Informacija je potekla iz jednog popularnog katalonskog podcasta; iako se uglavnom radi o podcastu humorističnog i ironičnog sadržaja, voditelj Andreu Ginola, koji je pustio informaciju u javnost, na glasu je kao dobro povezan čovjek koji zna razne informacije.

Službene potvrde nema niti o tome pišu ugledni mediji, ali čini se da je među ljudima ova teorija uzela maha. Što god bila istina, jedno je sigurno – Arthur će propustiti još jednu utakmicu, a Rakitić je opet jak kandidat za nastup.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider