FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
nunes ostala kraljica

Usman u spektakularnom okršaju slomio čeljust Covingtonu i obranio titulu prvaka, Australac makedonskih korijena uzeo UFC pojas

Kamaru Usman obranio je pojas UFC prvaka kasnim nokautom u meču protiv Colbyja Covingtona na UFC 245 eventu u Las Vegasu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Las Vegasu je održan najspektakularniji UFC event godine na vidjeli tri borbe za naslov prvaka. Na UFC-u 245 dobili smo novog prvaka u perolakoj kategoriji, Alexandera Volkanovskog, dok su Kamaru Usman i Amanda Nunes obranili pojaseve.

U glavnoj borbi večeri Kamaru Usman slavio je protiv Colbyja Covingtona kasnim nokautom u petoj rundi. U spektakularnom meču za titulu prvaka u velteru Usman je Covingtonu slomio čeljust

gol expired Pogledajte kako je nigerijska "noćna mora" Kamaru Usman slomio čeljust Covingtonu divider

Trenutak koji je odlučio sjajan okršaj dogodio se u trećoj rundi kada je Usman slomio čeljust američkom borcu, nakon čega ga je dokrajčio u petoj rundi. Covington nije više mogao izdržati direkte i krošee koji su sjedali na njegovu bradu i jednostavno je pao na tlo gdje ga je udarcima Usman dovršio. 

TRENUTAK KADA JE PUKLA ČELJUST 

Bio je to sjajan meč u kojem su obojica izmjenjivali tvrde udarce, nakon kojih se ipak nešto čvršćim borcem pokazao Usman. Covington je poražen teže od očekivanog, a da je borba otišla na bodove, bio bi to težak zadatak za suce. 

Usman je i dalje neporažen borac u UFC-u, a ukupno gledajući ovo mu je bila 15. uzastopna pobjeda u MMA karijeri i 10. u najjačoj organizaciji slobodne borbe. 

Covington je pak pretrpio tek drugi poraz u karijeri, prvi nakon sedam uzastopnih pobjeda. 

USMAN POBIJEDIO COVINGTONA

Alexander Volkanovski pobijedio je Maxa Hollowayja, prekinuo niz nepobjedivosti najboljeg borca u perolakoj kategoriji svih vremena i osvojio pojas prvaka. 

Volkanovski je Australac grčko-makedonskih korijena, koji je od dolaska u UFC pokazao da je odličan borac i ta potvrda je večeras sigla. 

gol expired Kiks Barcelone uoči El Clasica: Kobna pogreška Ter Stegena odnijela pobjedu divider

Volkanovski je uputio više udaraca od Hollowayja u svih pet rundi, te je u potpunosti zasluženo uzeo pojas prvaka. 

Ovo je prvi poraz Hollowayja u perolakoj kategoriji nakon 2013. godine, kada ga je u kolovozu savladao Conor McGregor. 

U prvoj od tri borbe za naslov UFC prvaka Amanda Nunes obranila je status apsolutne vladarice ženskog MMA-a. Ona je jednoglasnom sudačkom odlukom slavila protiv Nizozemke Germain de Randamie u borbi za pojas prvakinje u bantamu..

Bio je to njihov revanš nakon šest godina i druga pobjeda Brazilke, koja je pokazala da bez prave vještine borbe na tlu gotovo da nemate šanse uzeti pojas prvaka.

gol expired Veliki obrat: Rebić zbog Zlatka Dalića napušta Milan!? divider

Nunes je u svih pet rundi mrcvarila De Randamie na tlu, što i nije iznenađenje s obzirom da je Nizozemka kick boksačica, sjajna stand-up borkinja. 

Na bljeskove je De Randamie izgledala kao da bi mogla ugroziti Brazilku, no u konačnici nije bilo nikakve dramatike kod izbora pobjednice.  

POBJEDA AMANDE NUNES

Kontroverzna odluka donesena je u okršaju dvojice Brazilaca - Marlona Moraesa i Josea Alda. Moraes je slavio podijeljenom sudačkom odlukom, nakon čega publika u dvorani nije bila zadovoljna. 

Aldo je bio konkretniji, nanio je veću štetu na licu svog sunarodnjaka, no to prema mišljenju sudaca nije bilo dovoljno za pobjedu. 

Glavni program otvoren je pobjedom Rusa Petr Jana, koji je početkom treće runde nokautirao legendu UFC-a Urijaha Fabera. Jan je najveći dio svog posla obavio u drugoj rundi kada je nanio veliku štetu na licu svog suparnika, koji je nakon toga samo sve više i više tonuo, ali nije odustajao. 

Sudac je s pravom zaustavio dvoboj, a možda je i trebao ranije. Kada vidite na što je sličilo lice Fabera tijekom i nakon borbe, bit će vam jasno i zašto...

NOKAUT JANA

Snimka borbi bit će emitirana u programu Nove TV nakon 23 sata.

UFC 245, glavni program:

Kamaru Usman pobijedio Colbyja Covingtona (nokaut, 5. runda)

Alexander Volkanovski pobijedio Maxa Hollowayja (jednoglasna sudačka odluka)

Amanda Nunes pobijedila Germain de Randamie (jednoglasna sudačka odluka)

Marlon Moraes pobijedio Josea Alda (podijeljena sudačka odluka)

Petr Jan pobijedio Urijaha Fabera (nokaut, 3. runda)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider