Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak ispit

Dambrauskas ne osjeća pritisak protiv Villarreala: "Favoriti? To je njihovo mišljenje"

Hajduk protiv Villarreala traži prolazak u grupnu fazu Konferencijske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pred nogometašima Hajduka je prva utakmica play-offa Konferencijske lige protiv Villarreala, koja se igra sutra od 20:45 u Valenciji. Trener Valdas Dambrauskas najavio je sutrašnji ogled riječima da je ovo jedna od najvećih utakmica u njegovoj trenerskoj karijeri.

"Sutra moramo igrati hrabro, ne smijemo se skrivati. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa. Uz maksimalan trud, možemo do pozitivnog rezultata", kazao je pa se osvrnuo na svog kolegu Unai Emeryja:

"Ne treba ga predstavljati, jedan od najvećih trenera na svijetu. Posložena su momčad, igraju u sustavu 4-4-2. Linije su im jako blizu, nastoje suziti teren koliko je god to moguće. U Hrvatskoj nema takvih momčadi, ali ne osjećamo pritisak. Ovo je velika prilikas za nas".

"Na svakoj poziciji borit ćemo se protiv igrača koji su skuplji od nas, pokazali su da mogu igrati protiv najboljih momčadi u Europi. Ako se uspjemo nositi s njima, to je već uspjeh".

Dambrauskas otkrio što je Fossatijem i Kalinićem

Otkrio je Dambrauskas koji ga rezultat zadovoljiio:

"Pobjeda bi bila najbolja, ali idemo prvo izaći na teren, dati sve od sebe, a onda s dobrom igrom dolazi i dobar rezultat", rekao je Dambrauskas pa otkrio u kakvom su stanju Marco Fossati i Nikola Kalinić, koji su imali problema s ozljedama:

"Fossati će prije utakmice s Villarrealom odraditi ukupno tri treninga. Kalinić je odradio 15 minuta protiv Dinama, ali treba im još vremena, tempa. Mjesec dana nisu igrali utakmice", rekao je trener splitskog sastava.

Unai Emery Emery na mukama zbog Barcelone, žele mu preoteti važnog igrača: Neće igrati protiv Hajduka! divider

"Nije bilo lako izgubiti protiv Dinama s takvim rezultatom, ali mi smo profesionalci. Moramo se što prije vratiti, pričali smo o tome, ali nemamo puno vremena za razmišljanje o tome jer je pred nama velika utakmica protiv Villarreala", rekao je Filip Krovinović pa otkrio što bi moglo presuditi sutrašnju utakmicu:

Krovinović ne razmišlja o porazu od Dinama

"Ne znam, to ćemo vidjeti tek sutra kad završi utakmica, kad vidimo kakav će biti rezultat. Svi moramo biti fokusirani, moramo biti spremni".

Ovo je, bez ikakve dvojbe, jedna od većih utakmica Hajduka u posljednje vrijeme. Igra se protiv snažnog protivnika:

"Imao sam tu sreću da sam igrao puno velikih utakmica. Igrao sam velike derbije u nekoliko liga, ali ne mogu sutrašnju utakmicu usporediti s nekom. Velika je čast igrati play-oiff Konferencijske lige protiv Villarreala", kazao je pa odgovorio na tvrdnju da je španjolska momčad veliki favorit.

Unai Emery Emery istaknuo trojicu igrača Bijelih: "Hajduk je veliko ime, stalno svojima pričam o njemu" divider

"To je njihovo mišljenje. Svi znamo tko je Villarreal, daleko su dogurali u Ligi prvaka. Moramo biti fokusirani sami na sebe, to je ključ uspjeha. U svaku utakmicu moramo ući sa sto posto, bili mi favoriti ili ne", zaključio je Krovinović.

Uzvratna utakmica play-offa Konferencijske lige igra se za tjedan dana. Odnosno, u četvrtak, 25. kolovoza od 21 sat na Poljudu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider