Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjajan uspjeh

Vahid Halihodžić se plasirao na Svjetsko prvenstvo i ispisao povijest nogometa

Bivši trener Dinama postao je prvi trener u povijesti nogometa koji je izborio Svjetsko prvenstvo četiri puta kroz kvalifikacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon nogometaša Senegala i Gane, odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar krajem ove godine još su iz Afrike izborili Maroko, Tunis i Kamerun.

Najuvjerljivije su do Svjetskog prvenstva došli nogometaši Maroka, reprezentacija koju trenira Vahid Halihodžić. Nakon 1:1 u prvoj utakmici, u gostima, u uzvratu na domaćem terenu u Casablanci Maroko je svladao DR Kongo 4:1.

Sir Alex Ferguson (Foto: AFP) Anegdota sa Zajecom i Fergusonom: ''Netko kuca na vrata, a Zeko lud'' divider

Na poluvremenu je bilo 2:0 za Maroko golovima Ounahija i Tissoudalija. U nastavku je novim pogotkom Ounahi povećao na 3:0, a potom Hakimi u 69. minuti zabio i za velikih 4:0. Malango je u 77. minuti dao počasni gol za DR Kongo.

Halihodžić ispisao povijest

gol expired Velika drama u afričkim kvalifikacijama: Kamerun šokirao Alžir u zadnjim sekundama divider

Bivši trener Dinama postao je prvi trener u povijesti nogometa koji je izborio Svjetsko prvenstvo četiri puta kroz kvalifikacije, ali samo je jednom bio na turniru.

Ranije je to ostvario s Obalom Bjelokosti, Alžirom, Japanom te sada Marokom.

Otkaz na klupi Obale Bjelokosti dobio je nakon lošeg rezultata na Afričkom kupu Nacija, a klupu Japana je napustio nakon svađe sa savezom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider