Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'last minute' poslovi

Završio je transfer rok: Dva Hrvata pronašla nove klubove, Bayern doveo trojicu, a Juve dao 50 milijuna za igrača

Danas je u većini najvažnijih liga završio ljetni prijelazni rok.

Kraj transfernog roka (Foto: GOL.hr)

Završio je posljednji dan ljetnog prijelaznog roka u najjačim ligama svijeta.

Danas su zadnje kupovine obavili Španjolci, Francuzi, Talijani, Englezi i Nijemci. 

Karlo Letica i Nikola Kalinić su pronašli nove klubove, a Kramariću i Vidi su propali transferi u Bayern i Romu. Još od hrvatskih nogometaša valja napomenuti da je Alen Halilović postao slobodan igrač nakon raskida s Milanom.

Ovako smo pratili transfere uživo:

23:00 Jean Clair Todibo napušta Barcelonu i odlazi u Benficu na dvogodišnju posudbu. Portugalci će Kataloncima platiti 2 milijuna eura, preuzet će obvezu plaćanja igračevog ugovora te imati opciju otkupa istog za 20 milijuna eura.

22:30 Alen Halilović
više nije igrač Milana, postao je slobodan na tržištu. Opširnije pročitajte OVDJE.

21:20 
Sevilla, u čijim redovima igra Ivan Rakitić, pojačala je redove angažiravši braniča berlinske Herthe Nizozemca Karima Rekika (25), te napadača AZ-a Marokanca Oussama Idrissija (24).

20:45
Karlo Letica novi je igrač Sampdorije. Bivši golman Hajduka došao je na posudbu iz Club Bruggea.

20:30 
Chris Smalling novi je igrač Rome! Sezona posudbe uvjerila je čelnike rimskog kluba u kvalitetu ovog stopera, za čije će usluge Manchester Unitedu platiti fiksnih 15 milijuna eura plus bonuse. Ta vijest znači da Domagoj Vida ipak neće potpisati za Romu.

19:45 Nikola Kalinić
pronašao je novi klub, vratio se u Seriu A i potpisao za Veronu. Opširnije OVDJE.

19:30
Nakon posudbi u Milanu i Monacu, igrač Chelseaja Tiemoue Bakayoko ovu će sezonu provesti na posudbi u Napoliju.

19:00 
Mladi talijanski napadač Federico Chiesa napustio je Fiorentinu i karijeru će nastaviti u redovima talijanskog prvaka Juventusa. Prema Sky Sportu, talijanski krilni igrač pridružio se Juventusu na posudbi s mogućnošću kupnje za 50 milijuna eura.

Chiesa je cijelu karijeru proveo u Fiorentini, a u 153 nastupa zabio je 34 gola.

18:45 
Nakon što je postalo jasno da Aouar neće pojačati Arsenal, londonski velikan odlučio se za kupovinu Thomasa Parteyja. Atletico Madrid je odbijao pregovore, a onda je Arsenal aktivirao otkupnu klauzulu u visini od 50 milijuna eura. U suprotnom smjeru, na posudbu ide Lucas Torreira.

18:30
 Mattéo Guendouzi više nije igrač Arsenala. Mladi Francuz potpisao je za Herthu.

18:15 
Justin Kluivert novi je igrač RB Leipziga. Mladi Nizozemac potpisao je petogodišnji ugovor s njemačkim klubom.

18:05
Bayern je u jednom danu doveo čak trojicu igrača. Novi igrač Bayerna je Bouna Sarr, a stiže iz Marseillea. Ovaj 28-godišnji Francuz igra na poziciji stopera,

18:00
Fenerbahče je kupio Dimitrisa Pelkasa iz PAOK-a.

17:10 
West Ham želi Craiga Dawsona iz West Bromwich Albiona, piše The Telegraph. Bilić bi ostao bez važnog stopera, a hrvatski trener želi da Dawson ostane u klubu.

16:40
Bayern je u zadnji sat prijelaznog roka ušao s dva nova igrača. U Bayern se vratio Douglas Costa iz Juventusa pa tako propada transfer karijere Andreja Kramarića. Opširnije pogledajte OVDJE.

15:50
Zvijezda PSG-a potpisala za Bayern. Choupo-Moting novi je igrač bavarskog diva, potvrđeno je na službenim stranicama oba kluba.

15:20 Dinamo je ostvario još jedan milijunski transfer. Amer Gojak je potpisao za Torino, a detalje o iznosu transfera pogledajte OVDJE.

14:53
Hrvatski nogometni prvak Dinamo u ponedjeljak je potpisao ugovore s dvojicom 18-godišnjaka iz Crne Gore, Andrijom Kolundžićem i Milanom Vukotićem. Kolundžić igra na poziciji desnog krila, a u Zagreb je stigao iz Iskre iz Danilovgrada, dok je Vukotić dosada bio član Budućnosti iz Podgorice, a prirodna mu je pozicija mjesto polušpice. Oba nova igrača Dinama reprezentativci su u mlađim uzrasnim kategorijama Crne Gore.

14:45 Talijanski nogometni doprvak Inter iz Milana doveo je u svoje redove talijanskog reprezentativnog braniča Mattea Darmiana (30) na jednogodišnju posudbu iz Parme s mogućnosti otkupa njegova ugovora ukoliko se ispune određeni uvjeti. Darmian je od 2015. do 2019. godine bio član Manchester Uniteda, ali u te četiri sezone je sakupio tek 60 nastupa, da bi u prošloj sezoni bio standardan u Parmi sa 36 utakmica i jednim pogotkom.

13:47 Francuski veznjak 21-godišnji Matteo Guendouzi je zadnjeg dana prijelaznog roka prešao iz londonskog Arsenala u berlinsku Herthu, javlja portal Goal.com. Prema pisanju agencije dpa Guendouzi u Herthu dolazina posudbu bez klauzule o mogućem otkupu.

U Berlin se vraća i 23-godišnji Eduard Löwen, kojeg je Hertha posudila Augsburgu, a Arne Maier, član njemačke U21 reprezentacije, privremeno odlazi u Arminiju Bielefeld što je sam tražio jer u Berlinu nije dobio dovoljno prilika za igranje.

13:44 Veznjak Porta i portugalske reprezentacije Danilo Pereira prešao je u ponedjeljak, zadnjeg dana prijelaznog roka, u PSG na posudbu, ali s opcijom otkupa, objavio je pariški klub na svojim stranicama. Nakon godinu dana na posudbi 29-godšnjeg igrača PSG može otkupiti, a njegova se cijena procjenjuje na 16 milijuna eura, javljaju SKY i RMC.

11:45 Cavani i Telles upravo prolaze liječničke pregledfe u kampu Manchester Uniteda.

10:45 Što se domaćeg prvenstva tiče, prijelazni rok traje do 18. listopada.

10:30 Domagoj Vida bi prema pisanju dijela talijanskih medija danas mogao stići u Rim na liječnički pregled te potom potpisati za Romu. Nikola Kalinić se pak povezuje s Torinom, a od danas i s Veronom.

10:00 Everton misli ozbiljno ove sezone s četiri pobjede u četiri susreta, ali i gleda u budućnost. Za 20 milijuna funti službeno je doveden jedan od anjvežih talenata u Engleskoj, Ben Godfrey iz Norwicha. Ovaj stoper je ujedno i kapetan mlade engleske reprezentacije.

9:55 PSG uporno želi dovesti na posudbu Dele Allija iz Tottenhama gdje nije u milosti Mourinha. Engleski mediji pišu kako ta opcija danas itekako igra...

9:50 Ousmane Dembele bi danas mogao napustiti Barcu, ali samo ako stigne izdašna ponuda, najvjerojatnije Manchester Uniteda.

Cavani bi danas trebao postati igrač Uniteda

9:40 Strani mediji javljaju kako će Edinson Cavani postati danas novi igrač Manchester Uniteda i zarađivat će 12 milijuna eura. Također, na Old Trafford stiže i lijevi bek Porta Alex Telles koji stiže za 15 milijuna eura.

9:30 Antonio Rüdiger nije više u planovima Franka Lamparda i napušta Chelsea. Navodno je sve bilo dogovoreno s PSG-om, ali je Chelsea sve stopirao. Ne žele pojačavati konkurenciju u ligi i Europi pa bi Nijemac mogao završiti najvjerojatnije u Milanu.

Depay sve dogovorio s Barcom

9:25 Legenda Lyona, Juninho izjavio je kako je Depay postigao dogovor s Barcom i mogao bi danas potpisati ugovor s Kataloncima.

9:15 Posljednjeg dana prijelaznog roka u Italiji Juventus će realizirati veliki transfer. U redove Stare Dame stiže sin legendarnog Enrica Chiese - Federico.

Chiesa u Juventus dolazi na dvogodišnju posudbu s obavezom kupovine nakon toga. Juve će Fiorentini dati 10 milijuna eura za prve dvije godine posudbe, a onda će iskeširati minimalno 40 milijuna eura, a možda i dodatnih 10 kroz razne bonuse.

09:00 U Barceloni još nisu odustali od dovođenja Memphisa Depaya. Koeman se nada kako bi se posljednjeg dana mogao ostvariti transfer kojeg toliko želi. U Lyonu su također najavili kako Depay vjerojatno ide u Barcu. Također, Jean-Clair Todibo bi mogao bitzi prodan u Fulham za 18 milijuna eura, a iz Cityja vraćen mladi stoper Eric Garcia.

8:30 Moises Keane je napustio Everton gdje se nije najbolje snašao nakon odlaska iz Juventusa. Njegov novi klub je Paris St- Germain u koji stiže kao posudba. Joao Mario je pak stigao iz Intera u Pariz putem transfera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider