Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Generalka za Škupi

Dinamo nakon početnog šoka izveo veliki preokret i upisao uvjerljivu pobjedu u Koprivnici

Dinamo je kao gost svladao Slaven Belupo sa 4:1 u drugom kolu SuperSport HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom kolu HNL-a u Koprivnici su se sastali Slaven Belupo i Dinamo, a završilo je 1:5.

Premda je već u prvoj minuti gubio sa 0:1, hrvatski prvak je u nastavku deklasirao Slaven Belupo postigavši pet golova. No, pobjeda Dinama je mogla biti i uvjerljivija.

Počelo je šokantno za Modre. Josip Mišić je u 32. sekundi neopreznim startom oborio Caimacova i sudac Patrik Kolarić je pokazao na bijelu točku. Udarac je izveo Mario Marina, Dominik Livaković je obranio, ali je Marina pospremio odbijanac za vodstvo domaćina.

Odgovor gostiju je bio silovit. Dinamo je u razmaku od sedme do 19. minute zabio tri gola i usmjerio utakmicu na svoju stranu.

Izjednačio je Martin Baturina u sedmoj minuti nakon što je Drmić lijepo prebacio obranu Slavena. Desetka Modrih je lažnjakom prevario Marinu i pogodio suprotni kut. Pogodak je isprva poništen zbog zaleđa, ali je VAR utvrdio da je Baturina bio u dozvoljenoj poziciji. Dinamo je okrenuo rezultat u 15. minuti, Menalo je ubacio s desne strane, a Mislav Oršić glavom pogodio za 2:1. Četiri minute kasnije među strijelce se upisao i Josip Drmić.

Dinamo je do konca poluvremena mogao zabiti još pokoji gol, ali je Ivan Sušak imao nekoliko zapaženih obrana. U 41. minuti je Menalo pogodio vratnicu.

U nastavku susreta Dinamo je nastavio dominirati, u 73. minuti je Mišić pogodio za 4:1, a konačnih 5:1 postavio je Dario Špikić u 90. minuti. U drugom poluvremenu vratnicu je pogodio i Oršić.

Dinamo je tako na sjajan način najavio uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv Škupija, prvaka Sjeverne Makedonije s kojim su u prvom susretu na Maksimiru odigrali 2:2.

Škupi i Dinamo igrat će u utorak 26. srpnja u Skoplju s početkom u 21:00.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider