Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bijelima poništen pogodak

Rijeka zasluženo srušila okrnjeni Hajduk i zasjela na treće mjesto, Frigan nastavio golgeterski niz

Rijeka je slavila 2:0 na Rujevici protiv Hajduka u sklopu 29. kola SuperSport HNL-a.

Galerija Rijeka - Hajduk Matija Frigan Rijeka - Hajduk Rijeka - Hajduk

U posljednjem susretu 29. kola HNL-a, derbi utakmici na Rujevici, nogometaši Rijeke su svladali Hajduk s 2:0 (1:0).

Pobijedila je Rijeka oslabljeni Hajduk, koji je bio bez prvog strijelca lige Marka Livaje i Filipa Krovinovića, a s ta tri boda Rijeka se popela sve do trećeg mjesta na ljestvici. Prvi pogodak je postigao Matija Frigan u devetoj, a drugi Antonio Marin u 75. minuti.

Josip Juranović VIDEO Juranović iz slobodnjaka zabio jedan od najljepših golova u karijeri, Wolfsburg prekinuo Bayerov niz divider

Igrači Rijeke od samog su starta djelovali odlučno, a dodatno su podigli vlastito samopouzdanje ranim vodstvom. U devetoj minuti Vukčević je ubacio, a pored statične gostujuće obrane do lopte je došao Frigan i glavom matirao Lučića za 1:0 riječke momčadi.

U prvih dvadesetak minuta Splićani su bili nevidljivi, dok je Rijeka igrala energično na svakom dijelu terena te pokušavala doći i do drugog pogotka. Nakon određenog vremena i gosti su se opustili te se u jednom dijelu prvog poluvremena igralo iznimno otvoreno na obje strane. Potencijalne su se opasnosti otvarale u oba šesnaesterca, ali promjena rezultata se nije dogodila.

Hajduk proigrao u drugom dijelu, ali nije bilo dovoljno

Na početku drugog dijela Hajduk je izgledao bolje, no prvu priliku imala je Rijeka. U 54. minuti je Hodža izbacio Marina u kontru, ali je ovaj odradio traljavu završnicu.

Robert Lewandowski Katalonski topovi utihnuli poslije šamarčine od Reala: Barca treću utakmicu u nizu bez gola divider

Potom je Rijeka imala dvije odlične šanse za povećanje vodstva. Prvo je Frigan u 56. minuti na pladnju imao 2:0, ali je vratar Hajduka Lučić spriječio njegov drugi pogodak ove nedjelje, dok je u 60. Vukčević trebao bolje reagirati nakon kornera, ali su Splićani i tu situaciju preživjeli.

U 66. minuti Hajduk je imao najbolju šansu za izjednačenje. Žestoko je iskosa opalio Benrahou, ali je instinktivno sjajno nogom reagirao vratar Labrović. U 70. minuti

Dvoboj je riješen u 75. minuti kada je Antonio Marin, nečuvan na drugoj vratnici, dočekao ubačenu loptu i zabio za pobjedu 2:0 Rijeke.

Bukayo Saka West Ham otkinuo bodove Arsenalu: Saka tragičar, rasplet sezone za 10 dana na Etihadu! divider

Sada je Rijeka treća i ima dva boda više od Osijeka i Varaždina. Drugi Hajduk ima 12 bodova manje od vodećeg Dinama.

Službeni sastavi:

Tablica Prve HNL:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider