Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
BORBA ZA NASLOV

Hrvatsko polufinale Lige prvaka: Real Madrid izbacio Liverpool, Modrić čeka velikog prijatelja

Veliki dvoboj završio je prolazom Reala u polufinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida obranili su u Liverpoolu dva pogotka prednosti iz madridskog dvoboja četvrtfinala Lige prvaka odigravši na Anfieldu utakmicu bez pogodaka te će protiv Chelseaja tražiti put prema još jednom finalu.

Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu i uglavnom bio usredotočen na svoje obrambene zadatke koje je obavio besprijekorno te s "kraljevskim klubom" po sedmi put došao do polufinala Lige prvaka.

No, dvoboj je Anfieldu mogao je imati potpuno drugačiji zaplet, možda i rasplet da je domaća momčad imala raspoloženije strijelce.

gol expired Kaos u Liverpoolu: Huligani napali Modrića i realovce, kamenovali su autobus divider

Kloppovi izabranici mogli su imati otvaranje iz snova da je na isteku druge minute Mohamed Salah uspio pogoditi mrežu iz srca kaznenog prostora, ali je njegov udarac išao po sredini gola, gdje se našla i ispružena noga Realova vratara Thibauta Courtoisa.

Belgijski čuvar mreže "kraljevskog kluba" je time najavio svoju veliku večer, a potvrdio već devet minuta poslije, kad je iz lijevih 'rašlji' izvukao udarac Jamesa Milnera s ruba kaznenog prostora.

Real je bio svjestan svoje prednosti i nije se pretjerano trudio prijetiti Alissonu Beckeru, ali je u 20. minuti čuvar Liverpoolovih vrata umalo bio svladan. Karim Benzema je bio u kontranapadu, a kad je zakoračio u šesnaesterac pokušao je proslijediti loptu u sredinu. Branič LIverpoola našao se u bloku, a od njegove noge lopta se odbila i pogodila vratnicu.

gol expired City visio protiv Borussije pa ipak prošao: Preokret u Dortmundu u drugom dijelu divider

Kako je otvorio, Liverpool je na isti način i zatvorio prvo poluvrijeme. Salah je u 41. minuti prebacio gredu, a samo minutu poslije je Wijnaldum na povratnu loptu Trenta Alexander-Arnolda sa desetak metara pucao visoko preko vrata.

U drugom poluvremenu je LIverpool već u prvoj minuti ponovno zaprijetio preko Firmina, ali je Courtois još jednom izašao kao pobjednik.

Real je u 66. minuti imao prvu veliku priliku iz kontranapada, ali je Alisson bio na visini zadatka zaustavivši prvo udarac Viniciusa, a potom i pokušaj Benzeme koji je natrčao na odbijenu loptu.

Još bolju priiku imao je Benzema u 81. minuti, ali je promašio udarac glavom poslavši loptu preko grede. Tako je najbolji Realov strijelac ostao na samo tri gola u karijeri u četvrtfinalima Lige prvaka od 70 koliko ih je postigao u ovom natjecanju.

gol expired Kraljice šoka se vratile, i to na kakav način: Pobijedile su svjetske prvakinje! divider

Liverpool je do kraja dvoboja pokušavao svladati Realova vratara, ali Courtois je večeras zaključao vrata i "progutao ključ".

Real Madrid se nakon tri godine ponovno vraća u polufinale Lige prvaka i u prvoj utakmici (27. ili 28. travnja) ugostiti će londonski Chelsea koji je u četvrtfinalu izbacio Porto. To ujedno znači da će Hrvatska i ove sezone imati svog predstavnika u finalu koje će biti odigrano 29. svibnja na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu.

To će biti ili Luka Modrić po peti put s Realom ili Mateo Kovačić po prvi put s Chelseajem, a ukupno treći put u karijeri nakon dva naslova s "kraljevskim klubom".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider