Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo, djevojke!

Kraljice šoka se vratile, i to na kakav način: Pobijedile su svjetske prvakinje!

Brončane s prošlog Europskog prvenstva svladale su aktualne prvakinje svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na otvaranju HEP Croatia Cupa hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je Nizozemsku 24:23 i na najljepši način pokazala da je magija iz Danske s Europskog prvenstva još uvijek tu. Fantastičnu obranu odigrale su naše rukometašice i još jedanput slavile nad svjetskim prvakinjama.

Bez izbornika Nenada Šoštarića koji je u karanteni, sa Snježanom Petikom na klupi, Hrvatska je otvorila susret u sastavu T. Pijević na vratima, A. Šimara i N. Zadravec na krilima, A. Debelić na crti te na vanjskim pozicijama Ć. Mićijević, V. Blažević i D. Krsnik. Hrvatska je radila samo jednu promjenu obrana-napad. Valentinu Blažević u obrambenom dijelu mijenjala je Katarina Ježić.

Naša je reprezentacija vodila od početka. Prvi put otišla je na plus dva u osmoj minuti (5:3). Najviše problema u početku Nizozemska nam je zadavala brzim centrom ili tranzicijom nakon obrana Tess Wester. Već u desetoj imali smo peto izjednačenje. Nakon serije 0:5 Nizozemska je odjurila na tri razlike. Zatim je naša klupa morala tražiti minutu predaha. Suparnički izbornik mnogo je rotirao u prvom dijelu. U pojedinim trenucima mijenjao je čak četiri igračice.

Sve je bilo lakše kad se probudila Tea Pijević

Malo-pomalo, naše su rukometašice topile prednost Nizozemki i u 24. minuti stigle do novog izjednačenja 10:10. U tom razdoblju naša je obrana odlično funkcionirala. A probudila se i Tea Pijević na vratima s nizom svojih obrana. I odmah je bilo lakše i ugodnije gledati nadmudrivanje sa svjetskim prvakinjama. Hrvatska je punih 14 minuta ostavila Nizozemsku bez pogotka i na predah otišla s plus tri, 13:10.

Nizozemska nastavak otvara s dva pogotka zaredom i prilazi na minus jedan. Nepunih pet minuta trebalo je našim rukometašicama za prvi pogodak u drugom poluvremenu. Kad su konačno pronašle svoj ritam, već u 38. otišle su ponovno na plus tri, 16:13. Hrvatska je sjajno iskoristila dvostruko isključenje Nizozemki i u 43. minuti pobjegla na plus četiri (19:15). Sve to napravila je dok je na zasluženom predahu bila Ćamila Mićijević, naš prvi strijelac. Na ulasku u posljednjih deset minuta Hrvatska ima pet razlike. Umor se već jasno vidi na njihovim licima...

Uporne Nizozemke prilaze u 59. na minus jedan (24:23), ali ne uspijevaju napraviti potpuni preokret. Dvadeset i dvije sekunde prije kraja, Valentina Blažević ne uspijeva iskoristiti sedmerac i odvesti nas na sigurnu udaljenost. Ali ne uspijevaju u posljednjem napadu zabiti ni Nizozemke i Hrvatska slavi još jednu pobjedu protiv svjetskih prvakinja.

Najefikasnija u hrvatskim redovima bila je Ćamila Mićijević sa sedam pogodaka. Pet je dala Dora Krsnik. Tea Pijević imala je 13 obrana. Kod Nizozemske najbolja je bila Estevana Polman sa šest pogodaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider