Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
građani na vrhu

VIDEO City pri kraju susreta naplatio dominaciju protiv Leipziga, Zvezda spasila bod u završnici

Manchester City dominirao je veći dio susreta, ali uspio je slomiti Leipzig tek pri kraju susreta za 3:1 i vrijedna tri boda u borbi za vrh skupine G Lige prvaka.

Galerija Leipzig - Manchester City Leipzig - Manchester City Leipzig - Manchester City +2 Dani Olmo

Aktualni prvak Europe Manchester City u gostima je sredio Leipzig 3:1 u 2. kolu i suvereno zasjeo na vrh skupine G Lige prvaka. Crvena zvezda i Young Boysi u drugoj utakmici grupe odigrali su 2:2.

Aktualni engleski prvak Manchester City upisao je i drugu pobjedu u skupini G. Nakon što je u prvom kolu na Etihadu ugašena Crvena zvezda sa 3-1, City je u Leipzigu identičnim rezultatom porazio i njemački sastav.

Slavlje igrača Šahtara Veliki preokret Šahtara u gostima: Prvaci Belgije na poluvremenu imali 2:0, Ukrajinci slavili! divider

Gosti su poveli u 25. minuti nakon lijepe akcije koju je u pogodak pretvorio Phil Foden. Bernardo Silva je na desnoj strani sjajno uposlio Rica Lewisa, a 18-godišnji branič je povratnom loptom asistirao do Fodena koji je pogodio za 1-0.

U završnici prvog dijela sjajnu priliku je imao Erling Haaland, ali je Janis Blaswich obranio. RB Leipzig u prvom poluvremenu nije uputio niti jedan udarac u okvir suprničkog gola, no izjednačio je već u trećoj minuti nastavka. Njemački sastav je izveo brzu kontru, Yussuf Poulsen je fantastično asistirao Loisu Opendu koji se sjurio prema vratima i pogodio uz samu vratnicu.

"Građani" su ipak u završnici susreta stigli do tri boda golovima Juliana Alvareza u 84. minuti, te Jeremyja Dokua (90+2). Joško Gvardiol je za City protiv svog bivšeg kluba igrao cijeli susret, dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

U drugom susretu iz skupine Crvena zvezda i Young Boysi su remizirali 2-2. Za beogradski sastav zabili su Cherif Ndiaye (34) i Osman Bukari (88), a za goste Filip Ugrinić (48) i Cedric Itten (61-11m).

Na ljestvici skupine vodi City sa šest bodova, Leipzig ima tri, a Crvena zvezda i Young Boysui po jedan bod.

Gol kojim je Zvezda spasila bod pogledajte OVDJE

Rezultati 2. kola skupine G Lige prvaka:

RB Leipzig - Manchester City 1-3 (Openda 48 / Foden 25, Alvarez 84, Doku 90+2)

Crvena zvezda - Young Boys 2-2 (Ndiaye 34, Bukari 88 / Ugrinić 48, Itten 61-11m)

Sastavi:

Tablica skupine G:

Standings provided by Sofascore

LEIPZIG - MAN. CITY 1:3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider