Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promašili penal u 97. minuti

Veliki preokret Šahtara u gostima: Prvaci Belgije na poluvremenu imali 2:0, Ukrajinci slavili!

Bile su to dvije sjajne utakmice u kojima su Atletico i Šahtar do pobjeda stigli preokretima.

Slavlje igrača Šahtara (Foto: Afp)

U susretu 2. kola E skupine nogometne Lige prvaka Atletico Madrid je na Metropolitano stadionu pobijedio Feyenoord sa 3:2, dok je u susretu H skupine Šahtar na gostovanju identičnim rezultatom porazio Royal Antwerp.

Bile su to dvije sjajne utakmice u kojima su Atletico i Šahtar do pobjeda stigli preokretima.

Feyenoord je u Madridu vodio 1:0 i 2:1, ali se Atletico oba puta vratio, a potom u drugom dijelu okrenuo rezultat. S druge strane Šahtar je nadoknadio 0:2.

Počelo je sjajno za nizozemskog prvaka. Već u sedmoj minuti gosti su stigli do vodstva nakon autogola Mari Hermosa. No, samo pet minuta kasnije izjednačio je Alvaro Morata.

Feyenoord je do nove prednosti stigao u 34. minuti preko Davida Hancka, no domaćin se još jednom vratio. U posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Antoine Griezmann.

Feyenoord bez Ivanušeca dvaput vodio u Madridu

Španjolski sastav je u 47. minuti okrenuo rezultat drugim Moratinim golom na utakmici. U nastavku susreta gosti iz Rotterdama su mogli do izjednačenja, no Jan Oblak se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana.

Ivo Grbić nije branio za Atletico, dok je Luka Ivanušec na nizozemskoj strani i dalje izvan stroja zbog ozljede. U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Celtic i Lazio.

Sjajan susret vidjeli su i gledatelji na Bosuilstadionu u Antwerpenu. Domaćin je imao 2:0 i jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi, ali to nije bilo dovoljno za slavlje.

Arbnor Muja je već u trećoj minuti doveo belgijski sastav u vodstvo, da bi Michel-Ange Balikwisha u 34. minuti povećao prednost. No, gosti su nastavku susreta bili daleko bolji. Šahtar je smanjio u 48. minuti golom Danila Sikana, a u 71. minuti je izjednačio Jaroslav Rakitski.

Šahtar je do prednosti stigao u 76. minuti nakon velike pogreške domaćeg vratara Jeana Buteza. Antwerpova jedinica je spašavala jednu loptu da ne ode u korner, no to je učinio traljavo i lopta mu je ispala iz ruke ravno na nogu Jehora Nazariana koji je ubacio pred gol do Sikana, a ovom nije bilo teško pogoditi u praznu mrežu za 3:2.

Belgijski prvak je u petoj minuti nadoknade dobio kazneni udarac nakon što je Taras Stepanenko igrao rukom. Odgovornost je preuzeo Toby Alderweireld i promašio cijeli gol.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider