Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Aliyu dvostruki strijelac

Lokomotiva slavila u golijadi na Poljudu: Hajdukova obrana još jednom izgledala kao švicarski sir

Lokomotiva je bila bolja 3:4 protiv Hajduka na Poljudu u sklopu 24. kola SuperSport HNL-a.

Galerija Hajduk - Lokomotiva Vladan Bubanja Čavlina i Krovinović +1 Slavlje Lokomotive

U susretu 24. kola SuperSport HNL-a Lokomotiva je u sjajnom dvoboju na Poljudu pred 13.500 gledatelja pobijedila Hajduk 4:3.

Bila je to fantastična utakmica sa sedam golova i nizom prilika na obje strane. Lokomotiva je povela 2:0, domaćin je uspio izjednačiti, a potom smo u ludoj završnici vidjeli još tri gola za pobjedu Lokosa.

Lokomotiva je povela u 12. minuti u prvom pravom naletu. Sjajan posao odradio je Branimir Cipetić po desnoj strani, ubacivši pred vrata do Vladana Bubanje koji je poslao loptu pored Ivana Lučića.

Torcida na Poljudu Torcida na Poljudu digla jasnu poruku za prvu momčad: "Tako to rade mangupčine prave" divider

U 28. minuti stigao je novi udar za navijače Hajduka. Obrana splitskog kluba je zaspala, Ibrahim Aliyu se probio po lijevoj strani, a potom u sredini uposlio Luku Stojkovića koji je pogodio za 2:0 Lokosa niti nakon pola sata igre na Poljudu.

Zamalo 0:3 u prvom poluvremenu

Novi šok je uslijedio u 37. minuti, Silvio Goričan je nakon ubačaja s desne strane postigao i treći gol za goste, međutim sudac Patrik Kolarić je nakon pregleda VAR snimke dosudio zaleđe.

Samo tri minute kasnije Hajduk se vratio u život. Agustin Anello je na korner zastavici sjajno prošao Cipetića, ubacio pred vrata gdje se najbolje snašao Jan Mlakar smanjivši na 2:1.

Igrači Vukovara Vukovar opalio ozbiljan ''šamar'' Rudešu u borbu za HNL: Prednost je smanjena divider

Do kraja poluvremena Lokomotiva je imala još jednu sjajnu priliku. Awaziem je pred svojim golom promašio loptu, Aliyu se dobro zagradio, izašao ispred Lučića i pucao, ali je Hajdukov vratar sjajno reagirao.

Hajdukov trener Ivan Leko je u poluvremenu napravio dvije zamjene, izašli su Marco Fossati i Anello, a ušli Yassine Benrahou i Emir Sahiti i domaćin je zaigrao daleko bolje.

Splićani su uspjeli izjednačiti u 66. minuti, Mateo Marić je u kaznenom prostoru oborio Marka Livaju, a najbolji igrač Hajduka je sigurno zabio s bijele točke za 2:2. U 71. minuti Hajduk je mogao okrenuti rezultat, Livaja je promiješao zagrebačku obranu i pucao s desetak metara, no udarac mu je blokirao suigrač Nikola Kalinić.

Aliyu oduševio

I kada se već činilo kako bi Hajduk mogao do preokreta, Lokomotiva je zabila i treći gol. Nikola Čavlina je ispucao loptu, Sandro Kulenović je prebacio glavom do mladog Luke Vuškovića koji je promašio loptu i tako gurnuo Aliyjua u sjajnu priliku. Napadač Lokomotive je izašao sam ispred Lučića i zabio.

Igrači Arsenala Postoji pet razloga zašto bi ovo trebala biti šampionska sezona Arsenala divider

Samo četiri minute kasnije vidjeli smo sličnu akciju. Ponovo je Čavlina ispucao loptu, Kulenović je još jednom bio najviši u skoku prebacivši loptu do Aliyjua koji je pobjegao splitskoj obrani i zabio za velikih 4:2.

Tračak nade Hajduku donio je Benrahou u 89. minuti smanjivši na 3:4, no za novi povratak više nije bilo niti snage niti vremena.

 

 

Tablica SuperSport HNL

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider