Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gorica u velikoj krizi

Hajduk protutnjao kroz Turopolje i izbio (privremeno) na prvo mjesto, sjajna utakmica Splićana!

Nogometaši Hajduka slavili su s 0:3 protiv Gorice u 26. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Gorica - Hajduk Benrahou i Pršir Rokas Pukštas +3 Livaja i Maloča

Nogometaši Hajduka vratili su se na vrh prvoligaške ljestvice nakon što su u susretu 26. kola HNL-a pobijedili Goricu u gostima s 0:3.

Kompletni su posao Splićani obavili u prvom poluvremenu kada su postigli tri pogotka. Sve je počelo golom Marka Livaje u 22. minuti, a nastavljeno je pogocima Yassine Benrahoua u 31. te Rokasa Pukštasa u 42. minuti.

Hajduk je zasjeo na vrh ljestvice te ima 55 bodova. Rijeka je na 53, ali u nedjelju igra svoju utakmicu ovog kola, na Rujevici protiv Osijeka. Gorica je ostala na šestom mjestu.

Lokomotiva - Rudeš 3:0 Bit će velike borbe za Europu: Lokomotiva deklasirala Rudeš i izjednačila se s Osijekom! divider

Na vrlo lošem travnjaku u Velikoj Gorici, čemu je utjecala i stalna nedjeljna kiša u ovom dijelu Hrvatske, Hajduk je dominirao od samog početka. Nakon nekoliko sramežljivih pokušaja Splićana prva prava šansa dogodila se u 13. minuti, ali atraktivan udarac Krovinovića nije pronašao cilj.

Dominacija Splićana u ovom susretu je ipak brzo okrunjena golovima, njih čak tri u prvom poluvremenu, čime je Hajduk brzo prevalio put prema važna tri boda.

Strijelac prvog gola bio je Livaja u 22. minuti. Korner je izveo Benrahou, a Livaja je glavom pogodio za svoj deveti ovosezonski prvenstveni pogodak. Samo devet minuta kasnije bilo je 0:2, a tada je strijelac bio Benrahou nakon lijepe akcije Livaje i Mikanovića.

Real Madrid Ogromna pojačanja za Real u finišu sezone, dva velika imena vraćaju se u prvi sastav divider

U 42. minuti Splićani su postigli i treći pogodak kada je iskorištena velika pogreška domaćeg vratara Banića. Sve je iskoristio Pukštas koji je bio strijelac za 0:3.

Hajduk mogao do još uvjerljivije pobjede

U nastavku susreta splitski sastav je smirio s napadima pa je do daha došla i dotad potpuno nevidljiva Gorica. Domaćin je u 73. i 78. minuti imao prve šanse te je ugrozio Hajduk, ali Štiglec i Pršir se nisu uspjeli upisati u strijelce.

Sean O'Malley UFC 299: O'Malley dominantno obranio titulu, Poirier zaustavio veliku nadolazeću zvijezdu divider

Do kraja susreta Hajduk je imao dvije sjajne šanse povećati prednost, ali je u 79. minuti nevjerojatno s nekoliko metara promašio Livaja, kada uopće nije zahvatio loptu, dok je u 88. minuti Kalik sa slične udaljenosti promašio gotovo nemoguće.

Tablice omogućuje Sofascore

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider