Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno u nastavku karijere

Kapetan otišao u stilu: Dinamo dominantan protiv Rijeke, Maksimir ovacijama ispratio Ademija

Dinamo je slavio 1:0 protiv Rijeke u oproštajnom nastupu Arijana Ademija u sklopu 26. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Dinamo - Rijeka Stefan Ristovski Josip Mišić +1 Arijan Ademi

U derbi i ujedno posljednjoj utakmici 26. kola HNL-a nogometaši Dinama su na maksimirskom stadionu pobijedili Rijeku s minimalnih 1:0 (0:0).

Utakmica je odlučena u 67. minuti kada je jedini pogodak na susretu dao Stefan Ristovski. Dinamo je pobijedio nakon niza od tri ligaške utakmice bez pobjede. Odigrao je aktualni prvak prije ove pobjede domaći remi protiv Osijeka, a nakon toga je gubio u Šibeniku i Puli.

Bruno Petković Petković se ozlijedio protiv Rijeke i upitan je za Hrvatsku: "Nešto je s koljenom, vidjet ćemo" divider

Od Dinama i njegovih navijača oprostio se ujedno 31-godišnji Arijan Ademi koji je u klub došao daleke 2010. godine iz Šibenika. Imao je kratko razdoblje igranja u Lokomotivi, a kroz svo ostalo vrijeme je postao jedan od najboljih igrača Dinama novijeg doba.

Za Dinamo je ukupno odigrao 373 utakmice te je pritom postigao 41 pogodak i upisao 30 asistencija. Karijeru će nastaviti u kineskom prvoligašu Beijing Guoanu s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Na lijepi način su se od Ademija oprostili i najvatreniji domaći navijači koji su razvili njegovu veliku sliku s inicijalima imena i prezimena sa strane.

Ademi zamalo u prvoj minuti zatresao mrežu

Utakmica je baš počela šansom Ademija, odmah u prvoj minuti. No, ta prva šansa nije bila najava Dinamovih napada u valovima, čak štoviše, Rijeka je odmah pokazala kako se nije u Maksimir došla isključivo braniti već opasno prijetili lideru prvenstva.

Hendikep za Dinamo bila je ozljeda Brune Petkovića u ranoj fazi utakmice te je hrvatski reprezentativac morao iz igre već u 20. minuti. Zamijenio ga je Drmić.

Arijan Ademi BBB-i se oprostili od Ademija koreografijom i dirljivom porukom: "Sjever lako razlikuje glumce od lavova" divider

Gosti su se dobro postavili, agresivno su igrali po cijelom travnjaku i posve ravnopravno, ali bez pravih prilika, igralo se tijekom uvodnih trideset minuta. Tada su prvu konkretniju šansu kreirali gosti i to Antonio Marin i Niko Janković, igrači Dinama koji su na posudbi u Rijeci.

Odmah nakon toga Dinamo je složio dobru akciju te je nakon kombiniranja Baturine i Ivanušeca gredu pogodio Josip Drmić. Do kraja prvog dijela još je šansu imao Ademi, ali je Labrović zaustavio njegov udarac.

Na početku drugog poluvremena prva je zaprijetila Rijeka. U 49. minuti Frigan je mogao i morao bolje reagirati, ali je loše pucao glavom. Drugi put na susretu pogođen je gostujući okvir vrata u 58. minuti. Ristovski je pucao, a lopta se odbijala i na kraju završila na vratnici.

Ristovski nije zabio tada, ali je u 67. minuti nakon kornera. Ostao je nečuvan na drugoj vratnici te je pogodio za 1:0.

Slavlje igrača Bayera Apotekari zapaprili Bayernu i dodatno zakomplicirali borbu za vrh Bundeslige: Union prekinuo loš niz divider

Uslijedili su potom žestoki pokušaji Rijeke da izjednači i bila je tome vrlo blizu u 82. minuti, ali je udarac Hodže završio na vratnici. Dinamo je do kraja zadržao vodstvo te je opet pobjegao Hajduku na devet bodova prednosti. Rijeka je ostala na šestoj poziciji na ljestvici.

Ademi je susret napustio u 83. minuti susreta, svi su se na tribinama podigli na noge i pozdravili svog kapetana te mu poželili sreću u nastavku karijere.

Tablica Supersport HNL-a:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider