Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Juranoviću svih 90 minuta

Apotekari zapaprili Bayernu i dodatno zakomplicirali borbu za vrh Bundeslige: Union prekinuo loš niz

Bayer Leverkusen svladao je Bayern na domaćem terenu 2:1 u 25. kolu Bundeslige.

Slavlje igrača Bayera (Foto: Afp)

U derbi utakmici 25. kola Bundeslige nogometaši Bayera su na domaćem terenu u Leverkusenu svladali minhenski Bayern 2:1.

Bayern je poveo u 22. minuti kada je na asistenciju Goretzke suparničku mrežu pogodio Kimmich. No, sve se okrenulo u drugom poluvremenu i to nakon dva dosuđena jedanaesterca za domaćina.

U oba slučaja miran i precizan je bio Argentinac Palacios koji je u 55. minuti izjednačio na 1:1, dok je u 73. prevario Sommera i osigurao svom klubu veliku pobjedu.

Bio je ovo tek treći ligaški poraz Bayerna ove sezone, a ujedno je time ostao drugi na ljestvici. Ima bod manje od dortmundske Borussije. Bayer je nastavio s penjanjem na ljestvici te je trenutačno na sedmom mjestu. Ujedno je Bayer, kombinirano u Bundesligi i Europskoj ligi, ostvario petu pobjedu u nizu.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić je za Bayern igrao od 56. minute.

Nogometaši Union Berlina slavili su pred svojim navijačima u ogledu 25. kola Bundeslige, pobijedili su s 2-0 Eintracht iz Frankfurta.

Bodove je domaćin, za kojeg je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Josip Juranović, osigurao golovima u drugom poluvremenu. Prvo je Khedira pogodio suparničku mrežu u 53. minuti, dok je konačnih 2-0 postavio Behrens pogotkom u 75. minuti. S ova tri boda Union Berlin se vratio na treće mjesto ljestvice, dok je Eintracht ostao šesti.

Smolčić igrao, Jakić ostao na klupi gostiju

Ovo je bila prva pobjeda Union Berlina nakon pet utakmica u nizu, u svim natjecanjima, bez slavlja. Prije ovog susreta u Bundesligi je berlinski Union imao dva remija i poraz, dok je u Europskoj ligi upisao remi i poraz od belgijskog Union St. Gilloisa i pritom ispao u osmini finala.

Za goste je cijelu utakmicu odigrao Hrvoje Smolčić, dok je Kristijan Jakić ostao na gostujućoj klupi za pričuve.

Mainz i Freiburg bez golova

U posljednjem ogledu 25. kola Bundeslige nije bilo pobjednika, nogometaši Mainza i Freiburga su odigrali 1-1.

Vrlo blizu nove pobjede bio je Freiburg koji je poveo u 55. minuti. Tada je za goste strijelac bio japanski napadač Ritsu Doan. Vodio je Freiburg sve do 96. minute, ali tada mu je planove pokvario Onisiwo koji je pogodio za konačnu podjelu bodova.

Unatoč tome Freiburg je napredovao za jedno mjesto na ljestvici te je trenutačno četvrti, dok je Mainz ostao na devetom mjestu.

U posljednjih šest prvenstvenih utakmica Freiburg je upisao tri pobjede uz tri neodlučena rezultata.

Bundesliga, 25. kolo:

 

Mainz - Freiburg 1-1 (Onisiwo 90+6 / Doan 55)

 

Bayer - Bayern 2-1 (Palacios 55-11m, 73-11m / Kimmich 22)

Union Berlin - Eintracht 2-0 (Khedira 53, Behrens 75)

 

Tablica Bundeslige:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider