Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Citirali Kužea

BBB-i se oprostili od Ademija koreografijom i dirljivom porukom: "Sjever lako razlikuje glumce od lavova"

Legendarni Arijan Ademi protiv Rijeke posljednji put nosi kapetansku vrpcu Dinama.

Galerija Arijan Ademi Arijan Ademi Arijan Ademi Arijan Ademi

Utakmica Dinama i Rijeke u derbiju 26. kola Supersport HNL-a bila je posljednja legendarnom kapetanu Arijanu Ademiju uoči odlaska u Kinu. Navijači Dinama uoči početka susreta priuštili su mu koreografiju za godine vjernog služenja klubu, a od svog miljenika oprostili su se i na društvenim mrežama:

"'...bez obzira na sve, navijače ne možete varat. Navijači su nevjerojatno sposobni dijagnosticirati ili definirati ljude koji su ovakvi ili onakvi...' - Josip Kuže.

Ljeto 2010. Manja grupa navijača prolazi kraj spomenika ispod zapada baš u trenutku kada se stepkama u klupske prostorije penje novo pojačanje. 'To je onaj mali iz Šibenika, ma sjekira'... Tih su godina 'sjekire' dolazile i odlazile kao na traci, a baš nitko nije mogao ni zamisliti kakav će trag ostaviti ta 'šibenska sjekira' u godinama koje dolaze.

Arijan Ademi Arijan Ademi (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

13 godina kasnije, na maksimirsku travu će vjerojatno zadnji put zakoračiti jedan od najvećih i najznačajnijih igrača u klupskoj povijesti. Kroz sve te godine prolazili smo različite probleme koji su se odražavali na odnos s terenom iako mi nismo ni prije bili grupa koja olako prihvaća geste idoliziranja igrača niti je to dio naše navijačke kulture.

Sjever lako razlikuje glumce od lavova.

Ali je zato Sjever nepogrešiv u tome da prepozna tko je tko u i oko kluba što pokazuju i bliža i daljnja povijest. Oni koji žive s klubom i za klub 24 sata dnevno i razumiju navijačku kulturu, vrlo će lako i precizno razlikovati glumce od lavova, one koji su tu samo poslovno od onih koji dijele njihovu ljubav prema klubu.

Aki je zaslužio poštovanje naše tribine iz razloga koji su manje-više poznati svima, ali i iz razloga koje znaju rijetki. Netko će reći da je trebao igrati u nekom drugom vremenu, a mi ćemo reći da je u ovakvim vremenima Dinamu trebao baš Arijan Ademi."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider