Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Do ovog kola poravnati

Dinamo iskoristio posrtaj Osijeka: Modri slomili Rijeku i stvorili prednost na vrhu!

Posljednja utakmica 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige odigrana je na Maksimiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici 24. kola HNL-a Dinamo je na Maksimiru pobijedio Rijeku s 2:0 i drugoplasiranom Osijeku pobjegao na dva boda prednosti, uz utakmicu manje.

Zagrepčani su tako iskoristili remi Osječana protiv Gorice u ranijem susretu nedjeljnog programa i sada su sami na vrhu, nakon što su do ovog kola aspiranti na naslov prvaka bili poravnati.

Bila je to prva pobjeda Modrih protiv Rijeke u posljednja četiri međusobna susreta, a s nova tri boda momčad Zorana Mamića vratila se na vrh ljestvice sa 54 boda, dva više od Osijeka, a Dinamo ima i utakmicu manje.

Dinamo je u prvom poluvremenu zabio pogodak nakon kontre, a pobjedu je potvrdio u drugom dijelu golom koji je poništen zbog zaleđa, ali je nakon pregleda snimke priznat.

Domaćin je stigao do prednosti u 27. minuti nakon brze kontre. Jakić je uposlio Oršića, a ovaj proigrao do Luke Ivanušeca koji je lijepo pogodio sa 12 metara za 1-0.

Rijeka je umalo izjednačila u 35. minuti, no Menalo je pogodio gredu.

Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 65. minuti nakon sjajne akcije. Majer je slobodnog udarca ubacio do Petkovića koji je asistirao Mislavu Oršiću za pogodak. Pomoćni sudac je podigao zastavicu, no VAR je potvrdio da je gol bio regularan.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider