Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pokrenut disciplinski postupak

Utvrđen identitet policajca koji je pretukao mladića nakon derbija: "Doveden je greškom, ispričavam se"

Policija je utvrdila identitet službenika koji je pretukao mladića koji se zatekao na mjestu sukoba s navijačima.

Nakon najvećeg hrvatskog derbija između Hajduka i Dinama (1:1) na Poljudu, pripadnici interventne policije pretukli su mladića koji se zatekao u blizini prostorija navijačke skupine Torcida.

Došlo je do obračuna na ulici, a u javnost je procurila snimka na kojoj se može vidjeti kako jedan interventni policajac pridržava mladića na podu, dok drugi policajac dolazi i počinje ga tući palicom i nogama.

Uskoro se javio otac nesretnog mladića, koji je otkrio da se radi o 21-godišnjaku koji se tada vraća s posla, odnosno nije imao nikakve veze sa sukobom navijača i policije.

Danas je načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić izjavio da su utvrdili identitet policijskog službenika na snimci, a on će tijekom dana biti udaljen iz službe.

Pokrenuli disciplinski postupak

Nakon toga će pokrenuti disciplinski postupak protiv njega:

"Krenuli smo u žuran disciplinski postupak, službenik je udaljen i ne može više počiniti takvu grešku jer nije u redovima policije dok postupake traje. Sve ostalo ćemo utvrditi, postoje li elementi kaznenog postupka", kazao je Marendić pa nastavio:

Ante Rebić Rebić uoči Dinama: "Nema puno emocija, ja sam s juga. Utakmica kao svaka druga" divider

"Ne bih kalkukirao o sankcijama. To je osmišljeni model koji se primjenjuje kada je potrebno poslati poruku javnosti i utjecati na službenike da posao prihvate profesionalno i ozbiljno. Svako odskakanje u službi je nedopustivno i nećemo ga tolerrirati".

Policija se ispričala mladiću

Za kraj, Marendić se ispričao nesretnom mladiću:

"Ispričavam se gospodinu kojem se dogodila ova nemila situacija. Mi smo izvijestili u subotu da se radi o osobi koja je privedena s mjesta događaja, indicije su ukazivale da je sudionik tog napada, ali upravo je predanošću i radom policijskih službenik utvrđen njegov alibi.

Luka Modrić VIDEO Nikad viđene snimke Luke Modrića: Ispričao je svijetu svoju emotivnu priču divider

Čovjek je greškom doveden, ispričavam se zbog neugodosti. Osobe koje su privedene, privedene su uz upotrebu sredstava prisile, nažalost dogodila se pogreška u postupanju. Gospodinu se mogu ispričati u svoje ime i ime svih djelatnika", zaključio je

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider