Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TRAŽE SE ODGOVORNI

Policija pokrenula unutarnju istragu nakon nemilih scena iz Splita

Iz Splita nam ekskluzivno dolazi informacija kako je policija odlučila unutar svojih redova istražiti pozadinu splitskog incidenta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je na stadionu tijekom novog hrvatskog nogometnog derbija između Hajduka i Dinama sve prošlo bez ikakvih incidenata, na splitskim ulicama nažalost nije bilo tako.

PU splitsko-dalmatinska VIDEO Policija o incidentu s Torcidom: "Prijetili su da će nas zaklati. Nova snimka? Ako je autentična, netko će odgovarati" divider

Kao što je mnogima poznato, u Splitu je došlo do žestokog okršaja između pripadnika navijačke skupine Torcida i pripadnika interventne policije

Incident je nastao nakon utakmice

Sve je krenulo nekoliko sati nakon utakmice, odnosno oko ponoći, kad se netko od građana pobunio na buku pored udruge Torcide. Dva policajca i dvije policajke krenuli su umiriti pripadnike Torcide, no prema njihovim tvrdnjama, napadnuti su bocama i kamenjem, a jedna boca je završila na tijelu policajke koja se ozlijedila.

Nedugo nakon toga povećao se broj policijaca, odnosno pristiglo je 12 pripadnika interventne policije te je došlo do fizičkog okršaja između policajaca i torcidaša. 

Ono što je ipak diglo najviše prašine je snimka na kojoj vidimo policajca koji palicom i nogama mlati mladića koji je pridržan na podu te koji je u potpunosti pod kontrolom drugog policajca.

Policija je pokrenula istragu

Na tu snimku reagirao je zamjenik načelnika policijske uprave Marko Srdarević.

''Tu snimku sam vidio par minuta prije konferencije, ne mogu potvrditi autentičnost, mogu samo potvrdili da smo utvrdili da je jedna od privedenih osoba nije kriva, tako ćemo napraviti istraživanje i utvrditi autentičnost snimke i počinitelje ako je snimka autentična, bilo kojeg, ako su ga napravili policijski službenici, to ćemo procesuirati. Snimka je vrlo ružna, nismo ponosni na nju. Ako je to policijski službenik napravio, on će biti disciplinski kažnjen, intervencija je ispravna i potrebna, ali ne odobravamo brutalno ponašanje policijskih službenika", rekao je.

Policija u Splitu Uznemirujući video: Torcida nakon otvorenog pisma ministru Božinoviću objavila kako se policija brutalno iživljavala divider

Kako doznaje reporter Nove TV Ivan Kaštelan iz Splita, policija je pokrenula prve korake u otkrivanju toga što se zapravo dogodilo.

"Vezano uz Vaš upit možemo potvrditi da je temeljem zapovijedi glavnog ravnatelja policije u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku upućen stručni tim policijskih službenika, a kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti policijskog postupanja", odgovor je koji je reporter dobio nakon upita je li policija od jučer pokrenula neke postupke.

Policija bi vrlo lako trebala saznati o kome je riječ te sad samo preostaje vidjeti hoće li navedena osoba biti kažnjena, tj. hoće li mediji dobiti informacije o tome.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider