Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAPOKON ODLAZAK?

United sve dalje od De Jonga, metu su bacili na sjajnog srpskog veznjaka

Čini se kako bi Sergej Milinković Savić mogao biti novi prioritet vodstva Manchester Uniteda.

Sergej Milinković Savić (Foto: Afp)

Od početka ovoljetnog transfer tržišta jedna informacija itekako je poznata. Frenkie De Jong najveća je želja Erika ten Haga, novog menadžera Manchester Uniteda.

S druge strane, nizozemski veznjak ničime nije pokazao ambicije otići kod svog prvog seniorskog trenera, a njemu bliski izvori otkrivaju kako pokašava napraviti sve što je u njegovoj moći da se to ne dogodi. Prioritet mu je ostanak u Barceloni, no isto bi ga mogli biti prisiljeni prodati radi zadovoljavanja financijskog fair playa.

De Jong jednostavno ne želi u Manchester

No, De Jong se neće tako lako predati, a svoje ambicije o ostanku u trenutnom klubu potvrdio je i posljednjom objavom na Twitteru, gdje se ponosno nalazi u dresu Barcelone.

United svakako mora pojačati srednji vezni red ako želi krenuti prema ostvarenju svojih dugoročnih ambicija, a to je svake sezone borba za naslov prvaka te osvajanje titula u globalu. Fred, Scott McTominay i Donny van de Beek do sada se nisu pokazati takvim igračima.

Benjamin Šeško "Haaland koji igra s obje noge": Nova zvijezda svjetskog nogometa na meti je Manchester Uniteda divider

Nema sumnje kako će neko pojačanje sletjeti na Old Trafford, a sad se pojavilo novo ime, ono na koje će se Crveni Vragovi, kako navodi Sky Sports, baciti istog trenutka kad u potpunosti odustanu od De Jonga.

Posljednja prilika da Lazio na SMS-u kvalitetno zaradi

To je Sergej Milinković Savić, 27-godišnji srpski veznjak za kojim je tržište svojevremeno ludovalo. Posebno se tu misli na ljeto 2018. godine, kad mu je i cijena na Transfermarktu otišla na ogromnim 90 milijuna eura, iako niti današnjih 70 nikako nije za baciti.

No, popularni SMS nije napravio transfer nego je ostao u Laziju, čiji je član od ljeta 2015. godine, kad je došao iz belgijskog Genka. I ovo ljeto se po mišljenju talijanskih medija čini kao posljednje tijekom kojeg bi njegov aktualni klub mogao na njegovoj prodati zaraditi veliki novac.

Unitedu novac nije problem, a vjeruje se kako niti Sergeju ne bi predstavljalo problem to što engleski velikan iduće sezone neće nastupati u Ligi prvaka. Elitno europsko natjecanje neće vidjeti niti ako ostane u Laziju.

gol expired Guardiola svoj najveći problem rješava reprezentativcem Hrvatske!? divider

Iako je glavna zadaća Milinković-Savića držanje kontrole nad veznim redom, on ima i vrlo dobre ofenzivne brojke. Tako je prošle sezone upisao po čak 11 pogodaka i asistencija u Serie A, a u ukupno 294 službena nastupa za rimske plave upisao je 58 pogodaka i 51 asistenciju.

Nema sumnje kako je SMS igrač vrhunske klase, ali isto tako znamo da mu cijena nije mala. No, Unitedu je voda do grla, a znamo kako to onda izgleda, tada se plaća i više nego što je realno potrebno. Posebno ako je riječ o pravom pojačanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider