Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OTKRIVA NJEMAČKI NOVINAR

Guardiola svoj najveći problem rješava reprezentativcem Hrvatske!?

Puštanjem Oleksandra Zinčenka, Pep Guardiola ostao je kratak za jednog lijevog bočnog braniča.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City momčad je poprilično dobro pokrivena na svim pozicijama. Ipak, jedna je već neko vrijeme problem, odnosno otkako je Benjamin Mendy zbog pravnih problema udaljen iz momčadi.

To je pozicija lijevog bočnog braniča, na kojoj je većinom prošle sezone igrao Joao Cancelo. Inače desni bočni, on se u ulozi invertivnog lijevog bočnog jako dobro snašao, dok mu je zamjena bio Oleksandr Zinčenko.

Guardiola će svakako krenuti po lijevog beka

Ipak, Zinchenko je sad napustio klub, a Pep Guardiola nije imao ništa protiv toga budući da je vjerovao u akviziciju Marca Cucurelle iz Brightona. No, taj je posao sve dalje i Guardiola je sad u problemima. Iako je sam izjavio da nema panike te kako je to pozicija koji može pokriti Nathan Ake, jasno je da Španjolcu treba ofenzivno orijentirani bek dobre lijeve noge.

Oleksandr Zinchenko Zinčenko nakon dolaska u Arsenal: "Ovo je moj dječački san, zaljubio sam se u ovaj klub zbog dva igrača" divider

I sad se pojavila informacija kako bi to mogao biti hrvatski reprezentativac Borna Sosa. Za njega je jasno kako je prerastao Stuttgart u kojem je posljednje četiri godine. Ugovor mu traje do ljeta 2025. godine, ali jasno je da je došlo vrijeme za odlazak.

Sad je njemački novinar Christian Falk otkrio kako bi on to mogao napraviti i to kao novi igrač prvaka Engleske.

Nikakvih pregovora još nema, ali Falk tvrdi kako je Manchester City svoj fokus prebacio upravo na 24-godišnjeg Hrvata. To bi značilo kako bi ponuda mogla doći nakon što u potpunosti odustanu od Cucurelle.

Jack Grealish i Erling Haaland Haaland u prvom nastupu za City pokazao što zna i pogotkom srušio Bayern divider

Kicker je već ranije pisao kako Sosa nije otputovao s momčadi na pripreme, odnosno kako trenira sam, čekajući transfer u novi klub.

Sosa bi svakako bio ono što je Guardioli potrebno, budući da traži igrača koji je sposoban probiti sam i poslati dobar centaršut. Prošle sezone takvu igru nisu preferirali, no sad je u vrhu napadu Erling Haaland, a znamo kako on na takve lopte reagira.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider