Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NOVA ERA CRVENIH VRAGOVA

United krenuo u aktiviranje Ten Hagove klauzule, Nizozemac sa sobom dovodi dvije zvijezde Ajaxa!?

Trener Ajaxa od iduće sezone trebao bi sjesti na klupu velikana koji žudi za novim titulama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gledajući da rezultati najpopularnijeg engleskog kluba, što Manchester United globalno svakako je, trenutno nisu na hvalevrijednoj razini, tema posljednjih dana najaktualnija uz njih je pitanje trenera, odnosno menadžera koji će od iduće sezone biti na njihovoj klupi.

Prošli tjedan sve se suzilo na tri imena. Luis Enrique i Mauricio Pochettino oni su koji su se ponudili sami, a tu se našlo i ime čovjeka koji je stvorio novi moćni Ajax, Erika ten Haga. Informacije koje su mediji na "Otoku" iznijeli tijekom vikenda govore kako je izbor pao upravo na Nizozemca.

U subotu se tako pojavila informacija kako je vodstvo Uniteda krenulo u proces aktivacije odštetne klauzule, koja iznosi dva milijuna eura. Njegov izbor podržao je i Ralf Rangnick, čovjek koji na ljeto s trenerske pozicije prema svemu sudeći seli na onu konzultanta kluba.

S njim dolaze i njegovi igrači

Posljednje informacije do kojih su mediji došli vezane su uz prva pojačanja kojima bi ten Hag obogatio svlačionicu. Ne treba čuditi da se radi o igračima koji bi poveo sa sobom iz Ajaxa, budući da su to igrači koje najbolje poznaje i s kojima je postigao sjajne rezultate.

Prvi od njih je Antony, brazilski krilni napadač. On je početkom ove sezone postao i članom reprezentacije, a posljednje dvije kvalifikacijske utakmice zaigrao je u početnom sastavu peterostrukih svjetskih prvaka. U Eredivisie je ove sezone zaigrao 23 puta, upisavši osam pogodaka i četiri asistencije, a iskazao se i u Europi. 22 su mu godine, a Transfermarkt ga procjenjuje na 35 milijuna eura.

Drugi je 20-godišnji Jurrien Timber, koji je već upisao i tri nastupa na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu. Radi se o stoperu koji može pokrivati i bočne pozicije, a njegova cijena je 30 milijuna eura.

Nizozemski trener je već o pojačanjima razgovarao s vodstvom kluba, koje mu prema svemu sudeći vjeruje te se slaže s njegovim idejama. Posebno nakon što ovosezonska skupo plaćena pojačanja nisu opravdala uloženi novac.

52-godišnji Ten Hag na klupi Ajaxa nalazi se od prosinca 2017. godine. Te sezone osvojio je drugo mjesto, da bi u iduće tri uzeo ligašku titulu, kojoj je sve bliže i ove. Posebno ga se pamti po proljeću 2019. godine u Ligi prvaka, kad ga je samo nevjerojatna inspiracija Lucasa Moure koštala mjesta u finalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider