Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stara škola

U Europi i Bundesligi ruše velikane, a na stadionu još imaju ljude koji mijenjaju rezultat na semaforu

Iako imaju i digitalni semafor, zadržali su stari analogni na kojem rezultat još mijenjaju klupski zaposlenici.

Galerija Union Berlin Union Berlin Union Berlin Union Berlin

Nogometaši Union Berlina i hrvatski reprezentativac Josip Juranović sinoć su dodali još jedno poglavlje svojoj lijepoj priči ove sezone eliminiravši Ajax iz Europske lige.

Klub iz njemačkog glavnog grada u Bundesligi i Europi ruši velikane u tekućoj natjecateljskoj godini, ali iako krupnim koracima grabe ka europskoj nogometnoj eliti, na njihovom stadionu još se osjeća duh prošlosti.

Josip Juranović Juranovićeva partija karijere: Dotukao i izbacio Ajax, oglasio se njegov klub, ali i UEFA divider

Imaju novi digitalni, ali su zadržali i stari

Jedan od tih „duhova“ jest njihov stari semafor na stadionu, koji unatoč čudima moderne tehnologije još radi na „ljudski pogon“. Naime, iako na stadionu „An der Alten Forsterei“ od 2008. godine postoji novi, moderan semafor, iz sentimentalnih razloga odlučili su zadržati i stari, na kojem rezultat još uvijek mijenjaju klupski zaposlenici.

Svaki kraj svog prozora i svaki je zadužen za izmjene rezultata jednog kluba. Stoji u kutu između tribine „Gegengerade“ i tribine Zuckertor (Šećerna vrata) koja je na šumskoj strani. Taj ikonski kadar danas se masovno dijeli po društvenim mrežama, a mnogi neutralni navijači upravo zbog njega će u nastavku natjecanja u Europskoj ligi navijati za Union.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider