Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo, Josipe!

Juranovićeva partija karijere: Dotukao i izbacio Ajax, oglasio se njegov klub, ali i UEFA

Union Berlin eliminirao je Ajax i plasirao se u osminu finala Europske lige.

Josip Juranović (Foto: Afp)

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović odigrao je fantastičnu utakmicu za svoj Union Berlin u play-offu nokaut-faze Europske lige. Union Berlin pobijedio je i eliminirao Ajax, a slobodno možemo reći da je Juranović bio taj koji je ugasio svaku nadu Kopljanicima da mogu proći dalje.

Nakon što je u prvoj utakmici u Amsterdamu bilo 0:0, u uzvratu je njemački klub poveo već nakon 20 minuta pogotkom Robina Knochea iz jedanaesterca.

U tim trenucima Ajax je još uvijek imao aktivan rezultat, trebao mu je samo jedan zgoditak kako bi se potpuno vratio u ovaj dvoboj, ali onda je na scenu stupio Juranović. Prvo je pred kraj poluvremena, u 44. minuti, zabio za povećanje vodstva, a tek što je krenulo drugo poluvrijeme, u 50. je upisao i asistenciju za Danilha Doeklija.

Navijači oduševljeni

Juranovićev gol i asistencija potpuno su dotukli Nizozemce, koji su do kraja uspjeli postići tek počasni pogodak. Ujedno, bili su i okidač za novu rundu hvalospjeva na račun hrvatskog reprezentativca.

Navijači Uniona oduševljeni su 27-godišnjim Hrvatom, u komentarima na društvenim mrežama izražavaju sreću zbog njegova dolaska za relativno malu odštetu koju je Union iskrcao Celticu.

Igrač tjedna u Europskoj ligi?

Union Berlin jednim je tvitom pokazao što misli o njegovim zaslugama u sinoćnjoj pobjedi.

Pored tog jednog gola i asistencije, imao je ukupno dvije kreirane velike prilike, tri ključna dodavanja, osvojio je sva četiri duela u kojima je sudjelovao i od ukupno šest upućenih centaršutova četiri su bila precizna.

Sve to, uz konačnu ocjenu 9.1, bilo je i više nego dovoljno da mu se nakloni i UEFA uvrštenjem u izbor za najboljeg igrača tjedna Europske lige. Trojica igrača koja su osim njega nominirana su Angel Di Maria iz Juventusa, Rasmus Wirtz iz Bayer Leverkusena i Anatolij Trubin iz Šahtara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider