Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MORAO JE VIŠE

VIDEO Umirovio se nekad najveći engleski talent: "Mogu reći da sam živio svoj san!"

Bivši nogometaš Arsenala i reprezentacije Engleske, Jack Wilshere, završio je karijeru koja je obećavala puno više nego je dala.

Jack Wilshere (Foto: Afp)

16 godina i 256 dana imao je Jack Wilshere kad je po prvi put zaigrao za prvu momčad Arsenala, postavši tog rujna 2008. godine najmlađi nogometaš u povijesti velikog kluba iz sjevernog Londona. Deset dana kasnije postao je i najmlađi strijelac kluba.

Velika karijera predviđala se ovom momku rođenom prvog dana 1992. godine. Karijera koja je danas službeno završila s nepunom 31 godinom te sa premalo odigranih minuta posljednjih nekoliko godina. Karijera koja zbog ozljeda, ali i još nekoliko vanjskih faktora nije postala što je trebala biti. 

Raheem Sterling Raheem Sterling postao peti najskuplje plaćeni engleski nogometaš! Znate li tko je još u Top 10? divider

"Živio sam svoj san, hvala vam svima", napisao je Wilshere kao "caption" objave na Instagramu kojom otkriva svoje umirovljenje.

U samoj objavi otvorio je srce pa je vrlo emotivno secirao one najljepše trenutke koje je prošao, s kapetanskom vrpcom Arsenala i nastupom na Svjetskom prvenstvu u prvom planu.

A uistinu je ova karijera morala biti veća, a ne jedna od onih gdje ćemo se pitati što je moglo biti da je nešto bilo drugačije.

Nažalost, u pripremema za sezonu 2011./12., tada standardni 19-godišnji član Arsenala i reprezentacije Engleske doživio je ozljedu na pripremama zbog koje je propustio prvih deset utakmica. Vratio se i odmah na prvoj utakmici ozlijedio još jednom. Propustio je tako i cijeli nastavak sezone te je tu krenula tužna priča. Još jedna tužna priča o nogometašu kojem su ozljede oduzele puno toga.

Do kraja karijere nije Jack odigrao punu sezonu, odnosno sezonu bez ozljeda i oporavka od istih. Vraćao se, spajao dobre partije, vraćao se tako u reprezentaciju, a onda ponovno završavao na rehabilitaciji.

S vremeneom je došlo do straha od novih ozljeda, time i depresije te drugih problema pa niti ti povratci na teren više nisu bili kao ranije.

Todd Boehly Priprema se opaka "otmica" u Premier ligi: Predsjednik Chelseaja doputovao u Barcelonu odraditi posao divider

Ako zbrojimo podatke s Transfermarkta o njegovim ozljedama, dobijemo podatak da je Jack kroz karijeru bio ozlijeđen 1470 dana, što je preko četiri godine. Karijera mu je trajala niti 14.

Ukupno je za svoj Arsenal odigrao 197 službenih utakmica te je postigao 14 pogodaka i dodao 30 asistencija, a također je još igrao za West Ham, Bolton, Bournemouth te posljednje danski AGF, nakon odlaska iz kojeg je odlučio i završiti karijeru.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 34 utakmice.

Šteta Jack, baš šteta!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider