Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
AMERIKANAC JE "IGRAČ"

Priprema se opaka "otmica" u Premier ligi: Predsjednik Chelseaja doputovao u Barcelonu odraditi posao

Chelsea bi se mogao ubaciti u posao oko kojeg Barcelona i Manchester United pregovaraju već preko mjesec dana.

Todd Boehly (Foto: Afp)

Nije tajna tko je glavna želja Manchester Uniteda i njihovog novog trenera Erica ten Haga u ovom prijelaznom roku. To je Frenkie De Jong, igrač na čijem transferu rade zapravo od trenutka kad je nizozemski trener, koji je De Jonga u Ajaxa svojevrsno i stvorio, potvrđen za novog menadžera Crvenih vragova.

Konstantno se vijesti mijenjaju, a one koje najviše variraju dolaze od strane Barcelone i njihovog predsjednika Joana Laporte. Tako jedan dan nizozemski veznjak odlazi pa idući ostaje članom Barcelone i tako naizmjenično. S druge strane, United čeka, oni su svoje ponude dali.

De Jongu se neupitno u United ne ide

Što se tiče samog igrača, iako on to ne objavljuje javno, iz njemu bliskih krugova dolaze informacije kako ga dolazak u Manchester ne zanima. Prioritet bi mu bio ostanak u Barceloni i nastavak rada s Xavijem, no s druge strane, klub je u tolikim financijskim problemima da ga moraju prodati ako žele dovoditi nove igrače, ukljućujući Roberta Lewandowskog. Bez toga je to gotovo nemoguće. 

Ukratko, da je Do Jong spreman na taj korak, vjerojatno bi posao s Unitedom bio ranije završen. No, engleski klub je u svojevrsnom kaosu, čemu svjedoči i činjenica da ga želi napustiti najplaćeniji nogometaš lige, Cristiano Ronaldo, koji se ispričao obiteljskim problemima te neće krenuti s momčadi na pripreme. I on ne skriva činjenicu da ga ne uzbuđuje sezona bez Lige prvaka, kao i to da nije zadovoljan odrađivanjem transfer politike.

Novi vlasnik Chelseaja uskače u igru

No, sad kao da se pojavila svojevrsna slamka spasa za De Jonga, a zove se Todd Boehly. Novi vlasnik Chelseaja, 48-godišnji Amerikanac, očito uživa u svojoj novoj igrački. Nakon otpuštanja dugogodišnje zaposlenice i desne ruke Romana Abramoviča, Marine Granovskaje, nije zaposlio novu direktoricu, nego je odlučio sportsku politiku ovaj prijelazni rok odraditi sam. 

On je otputovao u Barcelonu, s ciljem da dogovori prodaju svoja dva španjolska bočna braniča, Marcosa Alonsa i Cezara Azpilicuete, koji su Barcelonine velike želje i koje bi pridružili već dogovorenom njihovom dojučerašnjem suigraču, Andreasu Christensenu.

Naravno, niti njihov dolazak nije moguć bez novca, pa se pojavila solucija koja se, prema izjavama dobro upućenih, Boehlyju jako sviđa. Amerikanac bi tako na stol oko kojeg će danas sjesti s čelnicima Barcelone trebao baciti ponudu u koju će biti uključen i dolazak upravo Frenkieja De Jonga u The Bluese.

Dugo neviđena "otmica" između EPL klubova

To bi na kraju bila prava otmica, jer bi se Chelsea samo odjednom uključio u posao na kojem jedan od njihovih glavnih konkurenata radi već tjednima.

No, upravo to bi mogao biti motiv Boehlyju, koji je očito posebna vrsta "igrača", netko tko uživa u ovome. Zbog toga je riječ otmica zapravo prikladna, jer se već dulje vrijeme čini kako je dolazak De Jonga u United formalnost, ali zapravo je istina daleko od toga.

Da United na ovaj način ostane bez svoje glavne mete bilo bi vrlo bolno i samo bi dodatno potvrdilo u kakvim se problemima jedan od najvećih klubova na svijetu nalazi. Prije bi igrači sami podizali inicijativu za dolazak na Old Trafford, no nešto se očito promijenilo. 

Todd Boehly mogao bi poprilično prodrmati ipak pomalo usnulu scenu engleske Premier lige i to otprilike točno mjesec dana pred početak prvenstva. Čini se da zapravo prave igre tek sad započinju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider