Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li se plasirati?

Velika pobjeda Ukrajine: Korak bliže Svjetskom prvenstvu u Kataru, još samo jedna prepreka

Ukrajina je kao gost pobijedila Škotsku u doigravanju za Svjetsko prvenstvo i izborila utakmicu odluke.

Slavlje ukrajinskih reprezentativaca (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Ukrajine izborila je plasman u finale europskih dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. nakon što je u polufinalnom ogledu na Hampden Parku u Glasgowu pobijedila Škotsku sa 3:1.

Ukrajina će za posljednju europsku kartu koja vodi u Katar igrati u nedjelju, 5. lipnja u Cardiffu protiv Walesa.

Škoti su imali blagu prednost na startu susreta, ali su gosti bili opasniji i Ukrajina je povela u 33. minuti golom Andrija Jarmolenka. Za novi hladni tuš Škota pobrinuo se Roman Jaremčuk kada je u 49. minuti povisio na 2:0.

Domaćin je u 67. minuti imao sjajnu priliku za smanjenje rezultata, no John McGinn je promašio čisti zicer u petercu. Dočekao je odbijenu loptu, ali ju je glavom poslao pored desne stative.

Četiri minute kasnije opasno je zaprijetio i Che Adams, ali je Georgi Bushchan to fantastično obranio. Međutim, ukrajinska jedinica je u 79. minuti nespretno reagirala, što je iskoristio Callum McGregor vrativši Škote u život.

Domaćin je jurnuo po izjednačenje, dok su Ukrajinci tražili priliku iz kontri. Sve je moglo biti gotovo u 82. minuti kada je Artem Dovbik jurnuo sam prema ukrajinskim vratima, no u ključnom trenutku se spetljao. Ipak, u četvrtoj minuti nadoknade napadač Dnjipra je dobio novu priliku koju je ovaj put iskoristio za 3:1 i ukrajinsko slavlje.

Pobjednik ukrajinsko - velškog dvoboja biti će smješten u skupinu B s reprezentacijama Engleske, Irana i SAD-a.

Još tri nepoznanice za Svjetsko prvenstvo

Tijekom lipnja doznat ćemo i preostala dva putnika na Svjetsko prvenstvo.

U utorak, 7. lipnja u Al Rayyanu će finalnu utakmicu dodatnih kvalifikacija u Azijskoj konfederaciji igrati reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata i Australije. Pobjednik tog dvoboja će se 13. lipnja na istom stadionu protiv Perua boriti za mjesto u skupini D na završnom turniru, u koju su smještene izabrane vrste Francuske, Danske i Tunisa.

Dan kasnije, 14. lipnja u Al Rayyanu će se nogometaši Novog Zelanda i Kostarike boriti za posljednje mjesto na završnom turniru Svjetskog prvenstva 2022. kojem je domaćin Katar. Pobjednik tog dvoboja zauzet će mjesto u skupini E na završnom turniru zajedno s reprezentacijama Španjolske, Njemačke i Japana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider