Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I dalje smo 14.

Sreća u nesreći! Poraz Hajduka nije nam oduzeo drugi klub u Ligi prvaka jer je pratnja bila još gora

Hrvatski klubovi s tri pobjede i remijem u Europi prošli tjedan podigli su naš nacionalni koeficijent, koji srećom neće patiti zbog Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hajduka u četvrtak su poraženi u Kazahstanu od Tobola i s ukupnih 4:3 izletjeli su iz Europe već poslije prve prepreke u Konferencijskoj ligi. Srećom, to nije naškodilo nacionalnom koeficijentu.

Rijeka - Gzira Drmić jedinim golom na Rujevici potvrdio prolaz, nova "jedinica" Rijeke nastavila sjajan niz divider

Zašto? Zato što su gotovo svi naši pratitelji Švicarska, Cipar i Češka izgubili po jednog europskog predstavnika u ovom kolu, a Grci čak dva. Stoga, velika hvala Veležu... Neokrznuti su još jedino Turci, kojima je svih pet kontinentalnih predstavnika još u natjecanjima.

Hrvatski klubovi protekli su tjedan s tri pobjede (Dinamo, Rijeka i Hajduk) i remijem Osijeka podigli naš nacionalni koeficijent i lansirali nas na 14. mjesto ljestvice europskih zemalja, koje nam osigurava dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka u sezoni 2023./2024. Taj plasman zadržat ćemo i poslije ovog tjedna.

Osijek - Pogon Šahovska partija u Gradskom vrtu: Osijek za gol Kleinheislera bolji od Pogona divider

Ovaj tjedan dobili su Dinamo, Rijeka i Osijek, međutim Hajduk se nažalost oprostio od Europe. Ta blamaža Bilih, srećom, nije zasad imala utjecaja na naš plasman na ljestvici nacionalnog koeficijenta jer su ostali hrvatski klubovi pobijedili po 1:0, a poklopili su nam se i rezultati u eurokvalifikacijama klubova iz zemalja koje nas prate pa smo ostali ispod 15. mjesta koje zadnje jamči dva kluba u Ligi prvaka.

Na našu žalost, prvi istočni susjedi Srbi imali su savršen tjedan u eurokvalifikacijama i pobjegli su nam na devet bodova, odnosno devet kvalifikacijskih pobjeda i skočili na 12. mjesto, pa sad ganjamo Belgiju na 13. mjestu.

gol expired Tobol razbio Hajduk za novu sramotu i ispadanje Splićana u Europi divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX