Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponovo čista mreža

Drmić jedinim golom na Rujevici potvrdio prolaz, nova "jedinica" Rijeke nastavila sjajan niz

Rijeka je pobijedila Gziru 1:0 na Rujevici u uzvratu 2. pretkola i izborila dvije utakmice s Hibernianom.

Galerija Rijeka - Gzira

Nogometaši Rijeke pobijedili su Gziru 1:0 u uzvratnoj utakmici te s ukupnih 3:0 prošli u 3. pretkolo Konferencijske lige. Hrvatski predstavnici bili su bolji i u uzvratu, a jedini strijelac na susretu bio je Josip Drmić u 27. minuti susreta.

Na sljedećoj europskoj zapreci Riječane očekuje škotski HIbernian, a trenera Gorana Tomića veselit će podatak da je njegova nova „jedinica“, Nediljko Labrović, koji je ovo ljeto zamijenio Ivana Nevistića i četvrtu utakmicu zaredom sačuvao netaknutu mrežu.

Dosad je branio dvije utakmice u HNL-u i još dvije u Europi te još čeka prvi gol u svojoj mreži.

Drmić potvrdio dominaciju

Rijeka je do pobjedničkog pogotka došla u 27. minuti, kad je nakon ubačaja Ivana Tomečaka loptu u mrežu poslao Josip Drmić.

Riječani su potpuno kontrolirali događaje na travnjaku stadiona na Rujevici, što im je omogućila i prednost od dva pogotka (2-0) koju su donijeli iz prve utakmice odigrane na Malti prije tjedan dana.

Rijeka je mogla do vodstva već u 18. minuti, kad je u kazneni prostor ubacio Drmić, Abass spustio loptu za Ampema, a ovaj iz neposredne blizine pogodio u prsa gostujućeg vratara Habera. Vratar Maltežana je još dvaput dobro intervenirao kod udaraca Abassa i Čerina, ali je potom pogriješio u 27. minuti, kad je Rijeka došla do vodstva.

Ivan Tomečak je u punom sprintu jedva stigao loptu na desnom boku i iz vrlo teške situacije uputio sjajan centaršut u srce kaznenog prostora. Haber je krivo procijenio let lopte, bio prenizak u svom letu zrakom, a spreman je za takav rasplet bio Josip Drmić. Odlično je glavom primio loptu i potom je gurnuo u nebranjenu mrežu.

Pavičić prijetio u nastavku

U drugom poluvremenu je prvu priliku za povećanje riječke prednosti imao Domagoj Pavičić koji se u 60. minuti lijepo okrenuo u kaznenom prostoru i pucao, ali je lopta išla ravno u vratara Habera. Isti je igrač u 71. minuti svladao gostujućeg vratara, ali je novi pogodak Rijeke spriječila vratnica.

U 77. minuti Liber je mogao povećati prednost domaće momčadi, ali se ponovno iskazao 40-godišnji Justin Haber.

Rijeka će 5. kolovoza u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige gostovati u Edinburghu, a 12. kolovoza ugostiti Hibernian na Rujevici.

Bit će to prvi dvoboji Riječana s ovim škotskim suparnikom.

Rijeka: Labrović - Tomečak, Galović, Smolčić, Escoval, Vukčević - Abass, Čerin, Pavičić, Ampem - Drmić.

Gzira: Haber - Nevin, Borg, Mentz, Thiaguinho - Scerri, Mendoza, Pisani - Davis, Samuray, Correa

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider