Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pridružili se Rijeci

Šahovska partija u Gradskom vrtu: Osijek za gol Kleinheislera bolji od Pogona

Nenad Bjelica i društvo pridružili su se Rijeci u 3. pretkolu Konferencijske lige.

Galerija Osijek - Pogon

Dvije utakmice, 180 minuta igre i jedan gol na susretu Osijeka i Pogona u 2. pretkolu Konferencijske lige. Taj jedan zabio je Laszlo Kleinheisler u 44. minuti i bio je dovoljan domaćinu za ukupnih 1:0 i plasman u sljedeće kolo u kojem ih očekuje bugarski CSKA iz Sofije.

Nenad Bjelica je zahvaljujući povoljnom rezultatu (0-0) ostvarenom prije tjedan dana u Sczeczinu, mogao postaviti svoju momčad u formaciju koja nije ostavila previše prostora gostima da jednostavno dolaze u napadačku trećinu, a mogla se brzo transformirati u opasne kontranapade kad se za to otvorila prilika.

Pogon uzeo loptu, ali Osijek je bio opasniji 

Tako je Pogon imao prednost u posjedu lopte, ali Osječani su s njom u nogama bili opasnija momčad.

Nizali su domaći nogometaši poluprilike, ali u prvom poluvremenu nijednom nisu došli do pozicije u kojoj je gostujući vratar Dante Stipica bio na velikom iskušenju. Tako je bilo sve do 44. minute i dugačke lopte upućene iz obrambenog reda Osječana, koju je na 35 metara od gola Pogona primio Bohar i sjurio se prema kaznenom prostoru po desnoj strani.

Kleinheisler zabio, Ivušić spašavao

Kad je Slovenac ušao u šesnaesterac pogledao je prema sredini i poslao prizemnu loptu kroz kazneni prostor. Na nju je natrčao Laszlo Kleinheisler i preciznim udarcem s 13 metara pogodio donji lijevi kut gostujućeg gola za vodstvo Osijeka.

Pogon je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao u samoj završnici, kad je Zahovič s nekoliko metara pokušao petom svladati Ivicu Ivušića, ali se osječki vratar nije dao iznenaditi.

Osijek je vrlo blizu drugom pogotku bio u 62. minuti, a ponovno je na sceni bio Kleinheisler. Oslobodio se na rubu kaznenog prostora svog čuvara, otvorio si prostor za udarac, gađao suprotni kut, ali je lopta prošla uz lijevu vratnicu Stipičinog gola.

Domaćin se otvorio pri kraju

Kako se primicao kraj utakmice, Osječani su sve više razmišljali o tome kako obraniti minimalnu prednost. No, jedan trenutak dekoncentracije mogao ih je skupo koštati. Jugović i Ivušić se nisu dobro sporazumjeli i na rubu peterca im je umalo loptu oteo Carlos, ali je Jugović uspio izbaciti loptu u korner ispred brazilskog napadača.

U 82. minuti još jedna lijepo otvorena kontra Osijeka. Po lijevoj strani se sjurio Jurčević i ubacio na peterac prema Ramonu Mierezu. No, argentinski golgeter je s igračem na leđima promašio loptu pa je tako propala još jedna prilika domaće momčadi za pogodak koji bi slomio otpor gostiju.

U 85. minuti još je jednu dobru akciju izvela domaća momčad, ali je Hirošev udarac s pet metara završio u bloku. U nastavku akcije u priliku je došao i Nejašmić, ali je njegov udarac sa desetak metara iz donjeg lijevog kuta izvadio Stipica.

CSKA iz Sofije bit će suparnik OsijekU u trećem pretkolu Konferencijske lige. Bugarska momčad je boljim izvođenjem jedanaesteraca u 2. kolu kao gost izbacila latvijsku Liepaju. Obje utakmice, prva u Sofiji i druga u Liepaji završene su bez pogodaka, baš kao i dodatnih 30 minuta uzvrata u Latviji. Domaći nogometaši nisu realizirali čak tri od četiri izvedena jedanaesterca, dok su trojica od četvorice izvođača u bugarskoj momčadi bili precizni i tako odveli CSKA u sljedeće kolo.

Prva utakmica 3. pretkola bit će odigrana 5. kolovoza u Sofiji, dok će Osijek u Gradskom vrtu ugostiti CSKA 12. kolovoza.

Osijek: Ivušić - Miloš, Škorić, Lončar, Jurčević - Kleinheisler, Pilj, Jugović - Bohar, Mierez, Bočkaj

Pogon: Stipica - Bartkowski, Zech, Triantafyllopoulos, Mata - Dabrowski - Kowalczyk, Kozlowski, Kurzawa, Carlos - Zahović

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider