Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakve riječi

Ugledni španjolski list slavi Modrića: "I dalje prkosi zakonima i zatvara usta kritičarima. On je Petar Pan"

Luka Modrić se upisao u povijest kao najstariji igrač koji je zaigrao za Real Madrid.

Luka Modrić (Foto: Afp)

Luka Modrić je i službeno postao najstariji igrač Real Madrida! U susretu desetog kola La Lige protiv Celte Vigo dobio je priliku s klupe s 39 godina i 41 danom!

Tako je oborio rekord Ferenca Puškaša koji je 1966. godine zaigrao u Kup susretu protiv Betisa s 39 godina i 36 dana, a da stvar bude bolja Modrić je samo tri minute nakon ulaska u igru asistirao za pogodak i važnu pobjedu na teškom gostovanju!

Naravno, nakon utakmice krenule su stizati poruke podrške sa svih strana svijeta, a posebno se iskazao španjolski novinar Antonio Romero koji piše za ugledni AS! On je posvetio cijeli članak hrvatskom kapetanu te ga, između ostalog, usporedio i sa Petrom Panom:

"Hrvat je definitivno Petar Pan. S gotovo 40 godina i dalje prkosi zakonima koji vladaju u modernom nogometu i zatvara usta kritičarima koji ga već nekoliko godina žele umiroviti.

Usred vrtloga kalendara i međunarodnih utakmica, Modrić nastavlja biti kapetan svoje momčadi kada drugi popuštaju, još uvijek ima snage vratiti se svjež i vratiti red u momčad kojoj nedostaje nogometa i kvalitete u veznom redu", poručio je španjolski novinar.

Romero dodaje kako se kod Modrića baš ništa ne događa slučajno, da se njegova dugovječnost na elitnom nogometnom nivou može samo pripisati radnoj etici i ljubavi prema nogometu, ali i činjenici da se "gotovo dva desetljeća brine o sebi kao redovnik".

Naravno, svi su svjesni da Modrić ne može odigrati svaku minutu svake utakmice u tako zahtjevnoj i iscrpljujućoj sezoni, ali sve je jasnije da je on i dalje najpouzdanije rješenje kada stvari ne idu u najboljem smjeru, zaključio je novinar AS-a.

Luka i Vinicius VIDEO Luka Modrić je neuništiv! Ušao u igru, postao najstariji igrač Reala, a onda izveo ovo divider

Paolo Tramezzani Tramezzani o okršaju s Bjelicom: "To ne dopuštam! Suđenje? Reći ću samo da..." divider

Francis Ngannou Ngannou u suzama nakon meča, pobjedu posvetio preminulom sinu: "Teško je, čovječe" divider
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Hajduk uspješno prošao teško gostovanje kod posljednjeg na ljestvici, ali vrlo dobrog Slaven Belupa!
Stigli su sastavi za utakmicu Slaven Belupa i Hajduka! Gattuso je odlučio ostaviti Durdova na klupi.

Provjerite sastave > https://bit.ly/3Yw8nbd
Može li Hajduk neokrznut proći teško gostovanje u Koprivnici i pobjeći rivalima na četiri boda prednosti, vaša prognoza rezultata?

Više o utakmici > https://bit.ly/3Yw8nbd
KRAJ! Dinamo je osvojio samo bod kod Istre 1961 u Puli. Nažalost, čini se da je nakon utakmice izbio fizički okršaj između Bjelice i Tramezannija. Vaš komentar?

Više o utakmici > https://bit.ly/4h8Q433