Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sjećate li se tih obrana?

Eura ove godine nema, no podsjetimo se Pletikosinih majstorija od prije osam godina

Eura ove godine neće biti, no UEFA je svoje vjerne pratitelje podsjetila na spektakularni trenutak hrvatskog vratara Stipe Pletikose od prije osam godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogomet u gotovo svim zemljama svijeta miruje zbog pandemije koronavirusa. Igra se jedino u zemljama poput Burundija, Mjanmara, Bjelorusije ili pak Australije. UEFA je odgodila Europsko prvenstvo na godinu dana, odnosno za ljeto 2021. godine.

gol expired Tuga u svijetu borilačkog sporta: Preminuo Branko Cikatić, prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix divider

No unatoč tome službena stranica EURO 2020 na društvenim mrežama nastoji zadržati fanove usko uz najvažniju sporednu stvar na svijetu, pa se tako u današnjem "throwbacku" u glavnoj ulozi našao bivši hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa.

UEFA EURO 2020 podijelila je na svojim stranicama društvenih mreža situaciju iz utakmice Italija - Hrvatska u sklopu 2. kola skupine C Europskog prvenstva 2012. godine. Tada je Stipe Pletikosa u dva navrata obranio čiste zicere talijanskog veznjaka Claudia Marchisija.

gol expired Olimpijski prvak bori se s koronavirusom: ''Ovo nije šala, a ja sam bio zdrav s jakim plućima'' divider

"Velika DVOSTRUKA obrana Stipe Pletikose na Euru 2012. godine", napisala je UEFA i uz tekst objavila emotikon ruku koje plješću.

Dogodilo se to u prvom poluvremenu kod rezultata 0:0, a samo nekoliko minuta kasnije Andrea Pirlo je zabio 20. pogodak Talijana na europskim prvenstvima. Mario Mandžukić donio je bod Hrvatskoj u 72. minuti utakmice u poljskom Poznanju.

Vatreni su turnir završili na trećem mjestu u skupini, nakon što su osvojili četiri boda, bod manje od Talijana i tri manje od Španjolaca. Španjolska je u konačnici osvojila EURO nakon što je u finalu s 4:0 slavila protiv Italije.

gol expired Ozdravio prvi zaraženi nogometaš u Njemačkoj, ali i poslao ozbiljno upozorenje te opisao kako je počelo divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider