Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jesu li pretjerali?

UEFA napokon odlučila reći dosta: Odbili zahtjev britanskih klubova za kraljicu

UEFA je odgodila i otkazala određene utakmice zbog smrti kraljice Elizabete II.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog smrti kraljice Elizabete II. nastao je kaos u Velikoj Britaniji, koji je zahvatio i nogometni svijet. Odgođene su utakmice engleske Premier lige, ali i one u europskim natjecanjima, što je razljutilo navijače diljem Europe.

S razlogom se navijači pitaju bi li UEFA dopustila takvo što u slučaju smrti nekog drugog monarha ili predstavnika države, ali čini se da je europska nogometna organizacija napokon odlučila reći - dosta.

Todd Boehly Novi vlasnik Chelseaja postao meta sprdnje: Ispucava biser za biserom, o nogometu pojma nema divider

Odbili su tako zahtjev britanskih klubova Chelseaja, Manchester Cityja i Rangersa da se prije utakmica Lige prvaka intonira britanska himna u čast kraljice Elizabete II.

"Neće se svirati himne, a to uključuje i himnu Lige prvaka, na temelju održavanja dosljedne ceremonije prije utakmica, u tišini i bez slavljeničkih aktivnosti na svim mjestima u UK-u, kako bismo iskazali poštovanje, kao što smo to učinili i u četvrtak", poručila je europska nogometna organizacija, koja je ranije izašla u susret dva britanska kluba.

UEFA otkazala i odgodila utakmice

Prebacili su tako utakmicu 2. kola Lige prvaka između Rangersa i Napolija s utorka na srijedu, dok su utakmicu Europske lige između Arsenala i PSV-a jednostavno otkazali.

Zbog toga su Englezi morali otkazati utakmicu Arsenala i Cityja 19. listopada, jer slobodnih termina više nema, kako bi se odigrao zaostali europski dvoboj protiv nizozemske momčadi.

gol expired Navijači Bayerna pobunili se oko kaosa zbog smrti kraljice: Poruka koja je oduševila Europu divider

Za kraj dodajmo da su navijači Bayerna glasno i jasno iskazali svoje neslaganje s odlukom europske nogometne organizacije o otkazivanju i odgodi utakmica u posljednji čas:

"Odgode i otkazivanja u posljednji trenutak zbog kraljevske smrti? Poštujte navijače!''

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider