Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tuchelu nije bilo lako

Novi vlasnik Chelseaja postao meta sprdnje: Ispucava biser za biserom, o nogometu pojma nema

Američki vlasnici preuzeli su Chelsea za 4,25 milijardi engleski funti.

Todd Boehly (Foto: Afp)

Senzacionalnom porazom od Dinama (1:0) na otvaranju Lige prvaka, vlasnik Chelsea Todd Boehly je odlučio presjeći i raskinuti suradnju s Thomasom Tuchelom.

Iako su ovog ljeta sasuli nekoliko stotina milijuna eura na nova pojačanja, rezultati nisu popratili ulaganja, a cijenu toga platio je, očekivano, trener, ali čini se da je ovog puta razlog dublje prirode.

Odlaskom ruskom oligarha Romana Abramoviča, koji se našao na udaru sankcija, londonski je klub preuzeo američki milijarder Boehly, koji se nije baš najbolje snašao u nogometu.

Od Tuchela tražio da igra s 12 igrača?

Skupio se tako pozamašni broj njegovih bisera, a neki od njih već danima kruže po društvenim mrežama. 

Prije početka ove sezone sastali su se novopečeni vlasnici i njemački strateg, a potonjem je predstavljen prijedlog da se zaigra u novom sastavu, i to 4-4-3

To je iznenadilo, ali i poprilično razočaralo Tuchela koji je mogao pretpostaviti što ga sve čeka ove sezone.

Nažalost, nije stalo na tome. Proslavio se američki milijarder s još nekoliko bisera koje su postala meta sprdnje među zaljubljenicima u nogomet.

Ne poznaje akademiju Bluesa

Kupovinom lodnonskom kluba obvezao se da će nastaviti razvoj škole nogometa, ali čini se da istu i ne poznaje baš najbolje. Tako je izvalio da imaju jednu od najboljih akademija u svijetu:

"Iz naše su akademije proizašli Mo Salah, Kevin De Bruyne, Tammy Abraham, Reece James, Mason Mount, Trevoh Chabolah".

No situacija je ustvari ovakva, Salah je stigao u Chelsea za odštetu od 16,5 milijuna eura iz švicarskog Basela, i to s 22 godine, kao i De Bruyne koji je stigao iz Genka.

Za kraj, Boehly je iznio zanimljiv prijedlog kako bi engleski nogomet mogao zaraditi još više novca:

"MLB je organizirao svoju All-star utakmicu, zaradili su 200 milijuna dolara u dva dana. Možete organizirati utakmicu sjevera i juga Premier lige i zaraditi jako lako".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider