Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neočekivane kazne

UEFA kaznila velikane zbog kršenja financijskog fair playa: Na udaru i Bjeličin klub

UEFA nije pokazala milost te je žestoko kaznila dva europska velikana zbog kršenja financijskog fair playja.

Manchester United - Barcelona (Foto: Afp)

Barcelona i Manchester United kažnjeni su od strane UEFA-e zbog kršenja financijskog fair playa u minuloj sezoni.

Barcelona je kažnjena s 500 tisuća eura zbog namjernog prijavljivanja profita stečenog od prodaje nematerijalnih sredstava. U prijevodu, to znači da je Barcelona u svoje knjige kao prihod prijavila mnoge stvari koje nisu prodaja igrača, što je po UEFA-inom pravilniku vrijedno kazne.

Rice i Moyes VIDEO Arsenal raspametio svoje navijače, je li ovo najbolja potvrda transfera ikad? divider

Drugi kažnjeni velikan je Manchester United. Njima je izrečena nešto blaža kazna u iznosu od 300 tisuća eura, zbog manjeg kršenja fair playja.

“Iako razočarani ishodom, Manchester United prihvaća ovu kaznu zbog onoga što UEFA priznaje kao manju tehničku povredu svojih prijašnjih pravila financijskog fair-playa“, stoji u službenom očitovanju engleskog kluba na temu kazne.

Navijačice Gane na SP u Katru Objavljene skupine afričkih kvalifikacija za SP 2026., sustav natjecanja djeluje pomalo nepošteno divider

Ciparski APOEL i turski Konyaspor kažnjeni su sa po 100.000 eura zbog istog prekršaja kao i United, a kazne su izrečene i turskim klubovima Istanbul Basaksehiru i Trabzonsporu te belgijskim prvacima Royal Antwerpnu i posrnulom Anderlechtu.

Kazne su za sada izbjegli Paris St Germain, AC Milan i Inter Milan koji su se dogovorili s UEFA-om u rujnu prošle godine, ispunivši ciljeve postavljene za financijsku godinu 2022.

UEFA je dodala da će ove klubove i sljedeće sezone nadzirati kako bi se osiguralo njihovo pridržavanje pravila.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider