Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotovo 40 godina

UEFA jednom rečenicom rekla sve o fantastičnom uspjehu Hajdukovih juniora

UEFA je na svojoj službenoj stranici predstavila sudionike Final Foura juniorske Lige prvaka.

Hajdukovi juniori (Foto: Ante Čizmić/Cropix)

Od petka do ponedjeljka u Ženevi se održava Final Four juniorske Lige prvaka, na kojem će sudjelovati i Hajduk.

Juniori Majstora s mora došli su do polufinala, u kojem ih čeka Milan, dok će se u prvom polufinalu sastati Sporting Lisabon i AZ Alkmaar.

Posao koji su napravili trener Marijan Budimir, stručni stožer i Bili tići uistinu je impresivan, ali kako su rekli uoči polaska za Švicarsku, na tome ne misle stati - pokušat će otići do kraja i ispisati novu stranicu povijesti kluba, ali i cjelokupnog hrvatskog nogometa.

Petorka je arhivirana. Hoće li biti i Milan?

U sklopu najava Final Foura UEFA je na svojoj službenoj stranici predstavila sva četiri sudionika završnog turnira. Podsjetili su pritom na to da se Hajduk kroz natjecanje probijao u putu nacionalnih prvaka, nanizavši pet suparnika.

Hajduk je u prvom kolu eliminirao azerbajdžansku Gabalu dvjema pobjedama i ukupnim rezultatom 5:1, a u drugom kolu bili su bolji od ciparske Apolonije (ukupno 6:1). Potom su uslijedile juniorske momčadi kudikamo zvučnijih klubova - na Poljudu je u play-offu za nokaut-fazu prvo pao Šahtar (1:0), zatim u osmini finala i Manchester City (2:1), a u nevjerojatno napetom četvrtfinalu Bili tići eliminirali su Borussia Dortmund u Njemačkoj boljim izvođenjem jedanaesteraca (1:1, na penale 8:9).

UEFA je navela i da je najbolji strijelac te ekipe u Ligi prvaka Jere Vrcić s četiri pogotka, da su do ove sezone najveći uspjeh polučili lani, kada su došli do play-offa nokaut-faze (na penale ispali od Atletico Madrida), a krovna europska nogometna organizacija jednom rečenicom zapravo je na najbolji način opisala svu veličinu ovosezonskog postignuća:

"Prvi hrvatski klub koji je došao do polufinala juniorske Lige prvaka i prvi iz Hrvatske koji je došao do polufinala bilo kojeg UEFA-ina natjecanja još od Hajdukovih seniora koji su u sezoni 1983./1984. igrali polufinale UEFA kupa."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider